Σφήνα στα σχέδια της Intracom για τη FORTHnet

Σφήνα στα σχέδια της Intracom για τη FORTHnet

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή μάχη για τον έλεγχο της FORTHnet διεξάγεται μετά την εξαγορά του 23% της εταιρείας από την Intracom. Το εμπόδιο στα σχέδια της Intracom να ελέγξει την εταιρεία προέρχεται από την εμφάνιση ισχυρού venture capital που φέρεται να έχει αγοράσει σημαντικό ποσοστό της εταιρείας. Πρόκειται για την ισλανδική Novator η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Telecom Italia και τη Med Nautilus (ανήκουν στον ίδιο όμιλο), αλλά και με την Κυπριακή Τράπεζα Ανάπτυξης, για την απόκτηση του 20,5% που οι τρεις τελευταίες ελέγχουν στη FORTHnet.

H δρομολόγηση των νέων σχεδίων της Intracom, στα οποία προσετέθη και η συμφωνία εξαγοράς της Hellas OLine (HOL) από τον όμιλο EFG Eurobank, έχει φέρει σε δυσμενή θέση τη διοίκηση του OTE, που αντιμετωπίζει το παράδοξο της μετατροπής του κύριου προμηθευτή σε ανταγωνιστή.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της FORTHnet αποφασίστηκε η τοποθέτηση δύο νέων μελών από πλευράς Intracom (Γ. Δεληγιάννης, Δ. Κλώνης) σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων K. Κληρονόμου και K. Μαμαλάκη που εκπροσωπούσαν τις «Μινωικές Γραμμές». H προσπάθεια διορισμού του κ. Δεληγιάννη (διευθύνοντος συμβούλου της Intracom) στη θέση του προέδρου της FORTHnet ναυάγησε και νέος πρόεδρος εξελέγη ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. I. Αβέρωφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή