Σφήνα Ισλανδών στα σχέδια της Intracom

Σφήνα Ισλανδών στα σχέδια της Intracom

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δρόμο μετ’ εμποδίων εξελίχθηκε τελικά η επιδίωξη της Intracom για τον έλεγχο της FORTHnet, καθώς φαίνεται ότι και οι αντιστάσεις των ιδρυτικών μετόχων είναι ισχυρές, προέκυψε άλλος μνηστήρας και συνάμα εκδηλώθηκαν πολιτικά ανακλαστικά που δεν ευνοούν τη μετεξέλιξή της σε ανταγωνιστή του OTE. H Intracom, που απέκτησε τον Ιούλιο περί το 23% της FORTHnet με την εξαγορά του ποσοστού των Μινωικών Γραμμών και μετοχών από τη διασπορά, ενώ ανέμενε ότι θα ήταν περίπατος η διεύρυνση της συμμετοχής, σκοντάφτει σε άλλον ενδιαφερόμενο, το ισλανδικών συμφερόντων venture capital Novator. H τελευταία είχε καταθέσει προσφορά και για το πακέτο των Μινωικών, χαμηλότερη από αυτήν της Intracom, όμως τώρα βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Telecom Italia και την Med Nautilus (ανήκουν στον ίδιο όμιλο), αλλά και με την Κυπριακή Τράπεζα Ανάπτυξης, για την απόκτηση του 20,5% που οι τρεις τελευταίες ελέγχουν στη FΟRΤΗnet.

Παρέμβαση

Οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι η «σφήνα» της Novator στα σχέδια της Intracom, που χτύπησε τις ίδιες πόρτες, είναι ευθυγραμμισμένη με το ITE Κρήτης (ελέγχει το 20,65% της FORTHnet) παράγοντες του οποίου επιχειρούν να αποκρούσουν την επέλαση της Παιανίας. Ετσι, από την αντιπαράθεση για το ποιος θα ελέγξει μετοχικά τη FORTHnet θα κριθεί η πρώτη σημαντική μάχη στην αγορά τηλεπικοινωνιών που αναδιατάσσεται.

Η δρομολόγηση των νέων σχεδίων της Intra-com, στα οποία προσετέθη και η συμφωνία εξαγοράς της Hellas On Line (HOL) από τον όμιλο EFG Eurobank, έφερε σε εξαιρετικά δυσμενή θέση τη διοίκηση του OTE η οποία λίγες ημέρες πριν -και παρά τον ισχυρό αντίλογο- είχε αναθέσει στον εθνικό προμηθευτή μια υπερτιμολογημένη σύμβαση τεχνικής υποστήριξης του δικτύου του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του OTE Π. Βουρλούμης, εκτεθειμένος από επιλογές και αιφνιδιασμένος, αναζήτησε πολιτική χείρα βοηθείας για να αποφευχθεί το παράδοξο: η μετατροπή του κύριου προμηθευτή σε ανταγωνιστή, με χρηματοδότηση από τις γενναίες συμβάσεις του OTE. H παρέμβαση φαίνεται ότι έγινε από το υπουργείο Ανάπτυξης, με αποδέκτη την κυπριακή κυβέρνηση, και σύντομα θα φανεί το αποτέλεσμα.

Νέος πρόεδρος ο Αβέρωφ

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της FORTH net αποφασίστηκε η τοποθέτηση δύο νέων μελών από πλευράς Intracom (Γ. Δεληγιάννης, Δ. Κλώνης) σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων K. Κληρονόμου και K. Μαμαλάκη που εκπροσωπούσαν τις Μινωικές Γραμμές. H προσπάθεια διορισμού του κ. Δεληγιάννη (διευθύνοντος συμβούλου της Intracom) στη θέση του προέδρου της FORTHnet ναυάγησε και νέος πρόεδρος εξελέγη ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. I. Αβέρωφ. H μάχη για τον έλεγχο της FORTHnet θα κριθεί πολύ σύντομα από το τίμημα που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν οι δύο διεκδικητές, αν και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες, μετά το διοικητικό συμβούλιο, η Κυπριακή Τράπεζα Ανάπτυξης συμφώνησε να παραχωρήσει το ποσοστό της (9,86%) στη Novator.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή