Θετική εικόνα για τη Σοφοκλέους

Θετική εικόνα για τη Σοφοκλέους

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα φορτωμένος από επιχειρηματικές ειδήσεις εκτιμάται ότι θα είναι ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου. Ηδη το ταμπλό της αγοράς αποτυπώνει αυτές τις προσδοκίες των επενδυτών, παρουσιάζοντας αυτή την εβδομάδα μία δυναμική με επικεφαλής τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Οι τοποθετήσεις σε μετοχές όπως της Alpha Βanκ, της Εθνικής τράπεζας, του OTE, δίνουν ακριβώς το περίγραμμα των συναλλαγών και της στρατηγικής που ακολουθούν τα μεγάλα χαρτοφυλάκια εντός και εκτός Ελλάδας.

Τα επιχειρηματικά deals εντοπίζονται στους κλάδους των τραπεζών, των τηλεπικοινωνιών, των τροφίμων, του εμπορίου. Παράλληλα η Κυβέρνηση σχεδιάζει τη διάθεση ποσοστού του OTE της Αγροτικής Τράπεζας, της Εμπορικής αλλά και της ΔΕΗ σε εγχώριους και ξένους επενδυτές ενώ επισπεύδονται οι ενέργειες για την είσοδο των εταιρειών Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη Σοφοκλέους.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες αναφέρουν ότι οι διαθέσεις μετοχών από τις ΔΕΚΟ μέχρι το τέλος του 2005 και οι προσδοκίες για βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων εισηγμένων μέσα στη χρονιά που διανύουμε, συντηρούν και ενισχύουν το επιλεκτικό ενδιαφέρον της αγοράς μετοχών, στοιχείο το οποίο ενδυναμώνει την αισιοδοξία για συνέχιση των ανοδικών τάσεων και διατήρηση της δυναμικής και για το άμεσο μέλλον. O γενικός δείκτης φλερτάρει με τις 3.300 μονάδες, έχοντας την υποστήριξη των ξένων θεσμικών χαρτοφυλακίων που συνεχίζουν να ενισχύουν τις θέσεις τους στο Ελληνικό χρηματιστήριο. Αναφορικά με τη γεωγραφική κατανομή των αλλοδαπών επενδυτών στη Σοφοκλέους, τα στοιχεία του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών καταδεικνύουν ότι 41% προέρχεται από το Λουξεμβούργο, 25% από τη Μεγάλη Βρετανία, 8% από την Κύπρο και ποσοστό 13% από τις λοιπές από τις λοιπές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εκτός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι επενδυτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αντιστοιχούν στο 49% και από τα Νησιά Κέιμαν στο 13%.

Αντίθετα οι εγχώριοι ιδιώτες επενδυτές συνεχίζουν να απέχουν από το XA, παρά το γεγονός ότι οι αποδόσεις σε αρκετές μετοχές κυρίως του εικοσάρη και του σαραντάρη κρίνονται ικανοποιητικές. Τη νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα θα συνεχιστεί η ανακοίνωση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων, αφού η διορία δημοσίευσης των λογιστικών καταστάσεων ολοκληρώνεται την Παρασκευή 30 Σεπτεβρίου. H μέχρι τώρα εικόνα είναι θετική, με τις εισηγμένες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα να εμφανίζουν αύξηση πωλήσεων και κερδών. Παράλληλα η έναρξη της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, σηματοδοτεί την αρχή της οικονομικής περιόδου με το πρωθυπουργό να ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να δώσει το στίγμα της οικονομικής πολιτικής. H προσδοκία των Ελλήνων και διεθνών επενδυτών της Σοφοκλέους είναι ο κ. Καραμανλής στην ομιλία της ερχόμενης Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου να εξαγγείλει ένα τολμηρό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και να δοθούν οι εγγυήσεις για την απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή