ETAIPIKH ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνήθως, οι εταιρείες αναφέρονται σε «μετρήσιμα αποτελέσματα» -τα αναμένουν, ευελπιστούν και τα καταγράφουν- όταν υπάρχει μετρήσιμη ανταπόδοση από τις όποιες δραστηριότητες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τους. Η CΟSΜΟΤΕ, ωστόσο, μας ξάφνιασε ευχάριστα με την «ιδιαιτερότητά της» να λογαριάζει την αποτελεσματικότητα της δικής της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ανάλογα με τα «μετρήσιμα αποτελέσματα» που έχει η «Συμμετοχή» της στην κοινωνική μέριμνα, στην παιδεία, στην υγεία, στον εθελοντισμό, στον πολιτισμό, στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, στο περιβάλλον.

Και είναι, όντως, εντυπωσιακή τόσο η εμβέλεια των πρωτοβουλιών όσο και τα μετρήσιμα αποτελέσματα που έχει καταγράψει η εταιρεία αυτή ώς τώρα μέσα από το ομώνυμο κοινωνικό πρόγραμμά της. Γιατί είναι προφανές ότι η COSMOTE στον καινοτόμο για τη χώρα μας τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «περπατάει» σωστά: την ενσωμάτωσε στο στρατηγικό σχεδιασμό και σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δράσης της.

Αποσπασματικά αναφερόμαστε εδώ μόνο σε μερικές από τις πλέον πρόσφατες «Συμμετοχές» της. Οπως είναι αυτή -μαζί με τη Microsoft Ελλάς και την Geomatics (σύγχρονες τεχνολογίες γεωπληροφορικής και συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών)- στο πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα για την πλοήγηση ατόμων με προβλήματα όρασης «SmartEyes» που υλοποιείται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από πενταμελή ομάδα του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών. Και είναι σημαντικό ότι η ομάδα απέσπασε την τρίτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό «Imagine Cup 2004» που έγινε στη Βραζιλία. «Σήμερα, δείχνουμε τον δρόμο της επικοινωνίας στους συνάνθρωπους μας με προβλήματα όρασης. Ας ελπίσουμε ότι ο δρόμος αυτός θα παραμείνει ανοιχτός για ανάλογες πρωτοβουλίες και στο μέλλον», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της COSMOTE κ. Ε. Μαρτιγόπουλος σε συνέντευξη Τύπου για την έναρξη του εν λόγω προγράμματος τον Ιούνιο του 2005.

Για έκτη συνεχή χρόνια η COSMOTE υποστηρίζει προγράμματα προληπτικής ιατρικής με εκστρατείες σε ορεινές και ακριτικές περιοχές της χώρας μας. Από τον Μάρτιο ώς τον Ιούνιο 2005 έγιναν τέσσερις συνολικά εκστρατείες στις ορεινές περιοχές της Ροδόπης και Ξάνθης από το επιστημονικό κλιμάκιο του Σωματείου Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», το οποίο επισκέφθηκε δώδεκα Δήμους και Κοινότητες και -εκτός των άλλων- εμβολιάστηκαν κατά της μηνιγγίτιδας C 300 παιδιά του σχολείου Δροσερού Ξάνθης. Στη συνέχεια, χάρη στη «Συμμετοχή» της COSMOTE και με τη στήριξη του προγράμματος από τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το επιστημονικό κλιμάκιο μετέβη στις απομακρυσμένες Μικρές Κυκλάδες, στο ΒΑ Αιγαίο και στις Δ. Κυκλάδες.

«Στο πλαίσιο των εκστρατειών αυτών διενεργήθηκαν 8.526 ιατρικές πράξεις, εκ των οποίων οι 4.000 αφορούσαν τον παιδικό πληθυσμό». Ιδού, μερική από τη «μετρήσιμη» εταιρική κοινωνική ευθύνη της CΟSΜΟΤΕ που καταγράφουμε και εμείς. Και το 2005 είναι ακόμη εδώ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή