O ΔΗΚΤΗΣ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συνδικαλιστές της OME και ο… μύλος για τις θέσεις

Μαλλιά κουβάρια έχουν γίνει οι συνδικαλιστές στον OTE, όπως αποδεικνύεται και από τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση των μελών της ΠΑΣΚΕ. Αυτή τη φορά αφορμή δεν είναι η «αποκαθήλωση» του προέδρου και του γραμματέα της OME-OTE κ. Παναγόπουλου και Οικονόμου, αλλά η «επιστροφή» στα κομματικά πόστα της ΠΑΣΚΕ και μάλιστα, όπως λέγεται, με τις ευλογίες του προέδρου της ΓΣΕΕ. O κ. Πολυζωγόπουλος ανακοίνωσε χθες σε συνδικαλιστές του κόμματός του ότι ο κ. Παναγόπουλος προαλείφεται -με τις ευλογίες της διοίκησης του Οργανισμού- και για τη θέση προέδρου του ΟΠΑΚΕ, του οργανισμού που έχει στην εποπτεία του τις κατασκηνώσεις και τα κυλικεία. Ταυτοχρόνως, αναμένεται να επανεκλεγεί και στην ηγεσία της OME, της οποίας συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο. Την ίδια στιγμή, μεγάλο αλισβερίσι είναι σε εξέλιξη, για το ποιος θα αναλάβει τον τομέα των διεθνών σχέσεων της Ομοσπονδίας (με τα πολλά ταξίδια και τα ουκ ολίγα εκτός έδρας). Κοινώς γίνεται μύλος! Κι έπειτα λένε ότι για τη φθίνουσα αξιοπιστία των συνδικαλιστών στην κοινωνία φταίει… το σύστημα.

Μarathon και Νέα Υόρκη

Μπορεί η Εθνική Τράπεζα να περιμένει την εβδομάδα αυτή τις προσφορές για την Atlantic Bank, καθώς η ίδια έχει αποφασίσει την πώλησή της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και η Τράπεζα Πειραιώς έχει μπει σε διαδικασία πώλησης -όπως αναφέρουν πληροφορίες στην Αθήνα- της δικής της θυγατρικής τράπεζας στη Νέα Υόρκη, της Marathon Bank (η οποία πέρυσι απορρόφησε και την Interbank της N.Y.). Κύκλοι της Τράπεζας Πειραιώς ανέφεραν χθες ότι υπήρξαν πράγματι από τις ΗΠΑ δύο προτάσεις ενδιαφέροντος για την εξαγορά της εν λόγω θυγατρικής της τράπεζας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Marathon οδεύει προς πώληση… Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες στις ΗΠΑ, με την υψηλή κερδοφορία που σημειώνουν, παρουσιάζουν και υψηλή ζήτηση. Για την Atlantic χαρακτηριστικά, η Εθνική περιμένει, όπως λέγεται, τρεις προσφορές.

Συνέδριο για «ξέπλυμα»

Για πρώτη φορά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διοργανώνει συνέδριο για το «ξέπλυμα χρήματος» στο οποίο συμμετέχει μεγάλος αριθμός ομιλητών -τεχνοκρατών οι οποίοι εξειδικεύονται σε θέματα αποφυγής νομιμοποίησης του μαύρου χρήματος. Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 29 Σεπτεμβρίου 2005, απευθύνεται στις διοικήσεις και στα στελέχη του χρηματοοικονομικού συστήματος, που έχουν αναλάβει την ευθύνη να προστατεύσουν την επιχείρηση από τους κινδύνους του «ξεπλύματος χρήματος», όπως εσωτερικούς ελεγκτές και υπευθύνους συμμόρφωσης. Οπως αναφέρει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: «H φήμη αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό αγαθό μιας επιχείρησης. Για να προστατέψουν τη φήμη αυτή οι επιχειρήσεις χρειάζονται στελέχη με γνώση για το νομικό πλαίσιο, τους κανονισμούς και τις πρακτικές που χρησιμοποιούν αντίστοιχες επιχειρήσεις στο εξωτερικό».

Οι διαθέσεις της BNP

O νέος υπεύθυνος του τμήματος asset management του ομίλου BNP Paribas Alain Papiasse επιθυμεί, όπως δηλώνει, να επεκτείνει τις λειτουργίες της υπηρεσίας του μέσω εξαγορών. Το τμήμα asset manage-ment του ομίλου διαθέτει 324,3 δισ. ευρώ σε assets, ποσό που κατατάσσει το συγκεκριμένο τμήμα τρίτο πίσω από αυτό της Credit Agricole και της Societe Generale. Στο μεταξύ, η BNP Paribas πρόκειται να εγκαινιάσει την πλατφόρμα των αμερικανικών funds και στην Ευρώπη, κίνηση που αποτελεί επιπλέον ένδειξη του γαλλικού ομίλου για τη Γηραιά Ηπειρο. H Fund-guest, πλατφόρμα funds που αγόρασε ο γαλλικός οργανισμός φέτος το καλοκαίρι, πρόκειται να συγχωνευθεί με την πλατφόρμα της BNP εντός του επόμενου έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή