H OTOE δεν συμμετέχει στο Ενιαίο Ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων

H OTOE δεν συμμετέχει στο Ενιαίο Ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων της OTOE συνήλθε στην πρώτη του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ETAT). H συνεδρίαση έγινε ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του, κ. Νικ. Αλεξόπουλου, παρουσία του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Π. Παναγιωτόπουλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, η έμφαση κατά την πρώτη συνεδρίαση δόθηκε στη δρομολόγηση των απαραίτητων Προεδρικών Διαταγμάτων και λοιπών κανονιστικών πράξεων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του.

Η OTOE διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να ορίσει εκπροσώπους της στον διαμεσολαβητικό φορέα, έως ότου αποφανθούν τα δικαστήρια. Χαρακτηρίζει τη λειτουργία του φορέα αμφίβολη. «H ένταξη ασφαλισμένων σε αυτόν εξαρτάται από τη βούληση των τραπεζών και των επιμέρους ασφαλιστικών ταμείων (ΝΠΙΔ) που ήδη λειτουργούν», υπενθυμίζει. Επικαλείται τη νομική γνωμοδότηση, βάσει της οποίας η σύσταση του φορέα συνδέεται με σοβαρά προβλήματα συνταγματικότητας, καθώς παρεμβαίνει παράνομα και καταχρηστικά σε διμερείς συμφωνίες, συλλογικές συμβάσεις και λογαριασμούς.

Μηχανικοί

Κινητικότητα σημειώνεται και στον ασφαλιστικό φορέα των μηχανικών. O υπουργός Απασχόλησης, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του TEE κ. Γ. Αλαβάνο, συμφώνησε την έναρξη διαλόγου με το Επιμελητήριο για την αναμόρφωση του ύψους των συντάξεων του ΤΣΜΕΔΕ και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ειδική ρύθμιση για το τρέχον έτος. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι δυνατότητες εγγραφής των διπλωματούχων μηχανικών στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και οι προϋποθέσεις πιστοποίησής τους στην επαγγελματική αγορά, μέσω του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Μηχανικών του TEE.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή