Ενίσχυση κερδών 85,1% η Marfin Financial Group

Ενίσχυση κερδών 85,1% η Marfin Financial Group

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη βελτίωση εμφανίζουν τα αποτελέσματα της Marfin Financial Group κατά το πρώτο εξάμηνο του 2005. Με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα τα προ φόρων κέρδη του ομίλου σε ενοποιημένη βάση έφθασαν τα 23,6 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 85,1% σε σχέση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Τα κέρδη έπειτα από φόρους διαμορφώθηκαν σε 17,98 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 60,3%.

Αύξηση δανείων 33,9%

H ισχυρή ανάπτυξη του ομίλου αποτυπώθηκε στην κατά 33,9% αύξηση των χορηγηθέντων δανείων (έφτασαν τα 323,3 εκατ. ευρώ), καθώς και στην ενίσχυση των καταθέσεων κατά 9,2% οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 610,9 εκατ. ευρώ. Στελέχη της εταιρείας υπογραμμίζουν με ικανοποίηση τη σχέση κόστους προς έσοδα που διαμορφώθηκε στο 39,7%. Σε ό,τι αφορά τη διάρθρωση των εσόδων σε ενοποιημένη βάση η συμμετοχή των εσόδων από το Investment Banking διαμορφώθηκε στο 43,6% του συνόλου (έναντι συμμετοχής 54% στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2004), ενώ τα οργανικά επαναλαμβανόμενα έσοδα του ομίλου έφθασαν τα 16,21 εκατ. ευρώ έναντι 9,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2004. H απόδοση των ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε στο 15,4%.

Νέα υψηλότερη εκτίμηση

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου του 2005 ο πρόεδρος της Marfin F.G. κ. M. Ξανθάκης δήλωσε: «η ανοδική πορεία του Ομίλου συνεχίζεται και επιβεβαιώνει την ορθότητα του στρατηγικού μας σχεδιασμού. H διοίκηση σκοπεύει πλέον να προβεί σε θετική αναθεώρηση της αρχικής εκτίμησής της για καθαρά κέρδη τουλάχιστον 0,90 ανά μετοχή για το 2005».

Σημειώνεται ότι ο Ομιλος ελέγχει την Marfin Bank και την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος και δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς του private banking, το asset management και στο investment banking. Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε η εξαγορά του 10% της Εγνατίας Τράπεζας, κίνηση που μπορεί να αποτελέσει τον προάγγελο στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ των δυο Ομίλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή