Κατάληψη εργαζομένων στο εργοστάσιο Κεράνης

Κατάληψη εργαζομένων στο εργοστάσιο Κεράνης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χορτασμένοι» από λόγια και ουρανοκατέβατους σωτήρες, οι εργαζόμενοι της ιστορικής καπνοβιομηχανίας Κεράνης πραγματοποιούν από χθες μέχρι και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2005, κατάληψη του εργοστασίου επί της οδού Αθηνών, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων. Κατά τη διάρκεια της κατάληψης δεν θα υπάρχει παραγωγική δραστηριότητα.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της εισηγμένης, η διοίκηση της Κεράνης, όπως και αυτή της θυγατρικής, αναζητεί τρόπο για την ταχύτερη δυνατή αντιμετώπιση του υπάρχοντος προβλήματος ρευστότητας, με την εξεύρεση πηγών χρηματοδότησης και τη ρύθμιση των υποχρεώσεών της (βρισκόμενη ήδη σε σχετικές διαπραγματεύσεις), και ευελπιστεί ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δύναται να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

Οταν ο επιχειρηματίας Γεώργιος Κεράνης το 1926 δημιουργούσε την προσωπική επιχείριση παραγωγής και εμπορίας τσιγάρων «Εθνος», δεν θα μπορούσε να φαντασθεί ότι μετά 79 χρόνια η εταιρεία θα συμπλήρωνε 4 χρόνια σε καθεστώς επιτήρησης, καθώς επί μία 10ετία δεν είχαν διενεργηθεί αποσβέσεις, η μετεγκατάσταση στο ακίνητο στη Γλύφα Χαλκίδας να θυμίζει το «γιοφύρι της Αρτας» με τις δεκάδες ανακοινώσεις των διοικητικών συμβουλίων ότι είναι θέμα εβδομάδων η μετεγκατάσταση που εξαγγέλλεται από το 2001, το υπουργείο Ανάπτυξης να μπλοκάρει την τελευταία αύξηση κεφαλαίου μετά τις σοβαρές παρατηρήσεις των ορκωτών ελεγκτών, η μετοχή να τίθεται εκτός διαπραγμάτευσης από τις 18 Απριλίου 2005 και μετά απ’ όλα αυτά η εταιρεία στις 20 Μαΐου 2005 να διαφημίζει την είσοδο στρατηγικού επενδυτή που αποδείχθηκε φούσκα…

Ολα αυτά τα χρόνια, η ιστορική καπνοβιομηχανία άλλαξε δεκάδες διοικητικά συμβούλια, άνθρωποι αμφιβόλου ικανότητας προτάθηκαν για μέλη του δ.σ. -μέχρι και μάνατζερ παικτών του ποδοσφαίρου είχαν θέσει υποψηφιότητα- δεκάδες δισεκατομύρια δραχμές εισέρρευσαν στην επιχείριση από αυξήσεις κεφαλαίου και η εταιρεία συνεχίζει να παραμένει ο «φτωχός συγγενής» του κλάδου με πολυετείς ζημιογόνες χρήσεις και χαμηλά μερίδια αγοράς. Για να μην αναφέρουμε βέβαια τις πολυτελείς δεξιώσεις πριν από μερικά χρόνια στην Αίγλη του Ζαππείου όπου είχε προσκληθεί μέχρι και ο πρωθυπουργός της χώρας!!!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή