Σε Ρουμανία και Ρωσία επεκτείνεται η «Κύπρου»

Σε Ρουμανία και Ρωσία επεκτείνεται η «Κύπρου»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυναμική επέκταση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη σχεδιάζει το συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου. O κυπριακός όμιλος εξασφάλισε τη συγκατάθεση των αρχών για να επεκτείνει το δίκτυο καταστημάτων στις αγορές της Ρουμανίας και της Ρωσίας, ενώ εξετάζονται και ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε άλλες χώρες της περιοχής.

Για τη χρηματοδότηση της επέκτασης του ομίλου στην περιοχή έχει αποφασιστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την καταβολή μετρητών, η οποία χρονικά προσδιορίζεται για το τέλος του έτους. Αύριο συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας για να εξεταστούν οι λεπτομέρειες και οι όροι της αύξησης.

Αυτοδύναμη

Στόχος της Τράπεζας Κύπρου είναι με προσεκτικά βήματα και δίχως βιασύνη να δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο, δίνοντας σε πρώτη φάση βαρύτητα στην αγορά της Ρουμανίας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της τράπεζας, η ανάπτυξη του δικτύου στις δύο χώρες θα γίνει αυτοδύναμα στα πρότυπα της επιτυχούς διείσδυσης του συγκροτήματος στην ελληνική τραπεζική αγορά. Σημειώνεται ότι μέσα σε λίγα χρόνια η Τράπεζα Κύπρου -ξεκινώντας εκ του μηδενός- απέσπασε σημαντικά μερίδια και σήμερα με δίκτυο 100 καταστημάτων κατέχει το 4% της ελληνικής αγοράς.

Τόσο στη Ρουμανία όσο και στη Ρωσία η Τράπεζα Κύπρου έχει Γραφείο Αντιπροσωπείας για περισσότερα από 10 χρόνια και έτσι διαθέτει πολύτιμη γνώση για τις δύο αγορές, τις συνθήκες που επικρατούν, τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν και τις ανάγκες τους.

Η επέκταση στη Ρωσία θα γίνει με βραδύτερους ρυθμούς καθώς, σύμφωνα με τα ισχύοντα στη Ρωσία, απαιτείται τουλάχιστον μια διετία παρουσίας στη χώρα πριν επιτραπεί η διενέργεια τραπεζικών εργασιών.

Αναδιοργάνωση

Η επέκταση στα Βαλκάνια επιχειρείται ύστερα από μια συστηματική προσπάθεια αναδιοργάνωσης του ομίλου, με την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου δανείων, την περιστολή των δαπανών, την επιστροφή στην κερδοφορία και τη ριζική αλλαγή στην οργανωτική δομή του ομίλου.

Παράλληλα με τη φιλόδοξη επέκταση στην NA Ευρώπη, η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου δίνει βαρύτητα και στην ενημέρωση των επενδυτών και τη διεύρυνση της μετοχικής της βάσης. Στο πλαίσιο αυτό από την αρχή του χρόνου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις παρουσίασης της τράπεζας και των σχεδίων επέκτασης, σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή