Στην οικογένεια Βαρδινογιάννη περνάει το μερίδιο της Aramco στη Motor Oil

Στην οικογένεια Βαρδινογιάννη περνάει το μερίδιο της Aramco στη Motor Oil

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βελούδινο» διαζύγιο ύστερα από 10 χρόνια συνεργασίας για την οικογένεια Βαρδινογιάννη και τον όμιλο Aramco. Με επίσημη ανακοίνωση στο X.A., έγινε γνωστό ότι ο σαουδαραβικός όμιλος Aramco μεταβίβασε στη Motor Oil Holdings (συμφερόντων Ομίλου Βαρδινογιάννη) το σύνολο της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης Motor Oil, ήτοι ποσοστό 41,9%.

Το τίμημα της πώλησης δεν έγινε γνωστό, ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το ποσοστό της Aramco στη Motor Oil είχε ενδιαφερθεί να εξαγοράσει το καλοκαίρι έναντι 400- 500 εκατ. δολαρίων η τουρκική εταιρεία Cukurova Holdings. Χθες, η μετοχή της Motor Oil διαμορφώθηκε στα 18,14 ευρώ, καταγράφοντας κέρδη +3,42% με συνολική εμπορευσιμότητα 726.352 μετοχών ενώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αναφορικά με τη μετοχική σύνθεση της Motor Oil, η άμεση συμμετοχή της Aramco Overseas Company ανέρχεται στο 16,4%, της Proventure Holdings LTD στο 51% και της Motor Oil Holdings στο 16,4%. Το υπόλοιπο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της Motor Oil Hellas, ήτοι 16,9%, βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά.

Υπενθυμίζεται ότι μέτοχοι της Proventure Holdings LTD είναι οι εταιρείες Motor Οil Holdings και Aramco Overseas Company με ποσοστό 50% η κάθε μία. H οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει ανακοινώσει ότι από την 1η Οκτωβρίου 2005 αρχίζει τη λειτουργία του το ανανεωμένο διυλιστήριο, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή