Ευκολίες για ξένους επενδυτές και χρηματιστές ζητεί ο οίκος Ftse

Ευκολίες για ξένους επενδυτές και χρηματιστές ζητεί ο οίκος Ftse

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα μας, προκειμένου να υπάρξει σύγκλιση με το επίπεδο των άλλων ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών αγορών, υπογραμμίζει η Επιτροπή Δεικτών του FTSE, στο σχόλιό της για την ελληνική αγορά, αναφορικά με την κατηγοριοποίηση των χωρών για το 2006, όπου αναφέρεται πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

Ο Οίκος Ftse επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να καταστήσει ευκολότερο για τους αλλοδαπούς επενδυτές να αγοράζουν και να πωλούν μετοχές εκτός των κανονικών διαδικασιών συναλλαγής, αλλά και να ενισχύσει την εύκολη χρήση των λογαριασμών omnibus που βοηθούν τους χρηματιστές να διενεργούν συναλλαγές χωρίς να αποκαλύπτουν τα ονόματα των πελατών τους.

Εν τω μεταξύ σήμερα στην Κύπρο, υπογράφεται συμφωνία μεταξύ των Χρηματιστηρίων Αθηνών και Κύπρου για την δημιουργία κοινής πλατφόρμας συναλλαγών μεταξύ των δύο κεφαλαιαγορών. «Ελπίζουμε η πλατφόρμα να τεθεί σε λειτουργία την 1η Ιανουαρίου του 2006», τόνισε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Κύπρου Ακης Κλεάνθους. Οι χρηματιστηριακές αρχές εξετάζουν ακόμη το ενδεχόμενο να παρατείνουν τις ώρες συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Κύπρου, που κλείνει τώρα στις 13:00 ώρα Ελλάδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή