«Πραξικόπημα» Hochtief στον Διεθνή Αερολιμένα, καταγγέλλει ο πρόεδρός του

«Πραξικόπημα» Hochtief στον Διεθνή Αερολιμένα, καταγγέλλει ο πρόεδρός του

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια επιστολή – βόμβα προς όλους τους μετόχους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, που απέστειλε στις 9 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του Δ.Σ. K. Βαΐτσος, αποκαλύπτει σε όλο τους το εύρος τους διαγκωνισμούς που εξελίσσονται συστηματικά από την Hochtief (40%), προκειμένου το Δημόσιο (55%) να αποτραπεί από κάθε σύμπραξη με το 5% που εξαγόρασε ο όμιλος Κοπελούζου από την ABB. H τελευταία εμφανίζεται πλέον ως μέτοχος -δίχως να κατέχει τις μετοχές- καθώς η Horizon διεγράφη από το μετοχολόγιο – με απόφαση των τεσσάρων μελών στο Δ.Σ. του ΔΑΑ (της Hochtief) που συνέπραξαν με το «ανεξάρτητο» πέμπτο μέλος, τον Dr J. Poos στη «συνεδρίαση» της 25ης Αυγούστου. O πρόεδρος του ΔΑΑ επισυνάπτοντας στην επιστολή του προς τους μετόχους και γνωμοδότηση του καθηγητή κ. N. Ρόκα, αναφέρει ότι όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν στις 25 Αυγούστου από την πλειοψηφική ομάδα των μελών του Δ.Σ. «είναι ανυπόστατες και θεσμικά ανύπαρκτες ή σε κάθε περίπτωση άκυρες». O κ. Βαΐτσος παραπέμποντας στη σχετική γνωμοδότηση, υποστηρίζει όι «η συγκέντρωση ορισμένων μελών του Δ.Σ., έστω και αν αυτά σχηματίζουν την απαιτούμενη απαρτία, χωρίς τη νομότυπη ενημέρωση των υπολοίπων, έχει ως συνέπεια να λαμβάνουν«αποφάσεις ανυπόστατες ή άκυρες».

Τι έγινε όμως στις 25/8/2005; O πρόεδρος που είχε συγκαλέσει το Δ.Σ., με νεότερη πράξη του ανακάλεσε την πρόσκληση των μελών του Δ.Σ. και δήλωσε ότι η συνεδρίαση θα γίνει έπειτα από λίγες ημέρες. Ετσι αποχώρησαν τα τέσσερα μέλη του Δ.Σ., τα οριζόμενα από το ελληνικό Δημόσιο.

Ομως, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. με τη συγκατάθεση της νομικής συμβούλου του ΔΑΑ, προήδρευσε και η Hochtief σε σύμπραξη με τον «ανεξάρτητο» κ. Poos έλαβαν τις αποφάσεις που ήθελαν. Το σημαντικότερο, όμως, από αυτήν την πραξικοπηματική συνεδρίαση, προκύπτει από τις θέσεις του κ. Poos, απολύτως εναρμονισμένου με τα συμφέροντα της Hochtief. Οπως προκύπτει από τα πρακτικά, ο κ. Poos ζητεί τη φαλκίδευση του νόμου που απαιτεί ειδική πλειοψηφία του 60% της Γ.Σ. για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων όπως εκλογή ελεγκτών, εισαγωγή της εταιρείας στο X.A., ανατροπή απόφασης του Δ.Σ. κ.ά., με πρότερη γραπτή δέσμευση του μετόχου της μειοψηφίας (του 5% εν προκειμένω) ότι αυτός δεν θα χρησιμοποιεί τα δικαιώματα ψήφου του!

Με ένα λόγο, ο «ανεξάρτητος» κ. Poos επιζητεί «γύψο» για το 5% υπό τον φόβο της συμμαχίας με το 55%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή