ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβάθμιση του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα

Την άδεια εγκατάστασης του έργου για την αναβάθμιση του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Ρεβυθούσα, προϋπολογισμού 47,8 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης N. Στεφάνου. Με την αναβάθμιση υπερτριπλασιάζεται η δυναμικότητα αεριοποίησης του LNG, διευκολύνοντας τη σταθερή παροχή φυσικού αερίου στο εθνικό σύστημα μεταφοράς για ποσότητες της τάξης των 6 δισ. κ.μ. τον χρόνο. Ταυτόχρονα, αποτελεί μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη του ανταγωνισμού στην αγορά προμήθειας φυσικού αερίου. Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας του Γ΄ ΚΠΣ με πόρους ύψους 21,5 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα συμβάλει αποφασιστικά και στην περαιτέρω ενίσχυση του συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αυξάνοντας τη δυνατότητα τροφοδοσίας νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Ο σταθμός LNG της Ρεβυθούσας συγκαταλέγεται στους δέκα αντίστοιχους σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου που λειτουργούν σήμερα σε όλο τον χώρο της Μεσογείου και της Ευρώπης, στοιχείο που δημιουργεί υψηλή προστιθέμενη αξία στη ΔΕΠΑ, ενώ συμβάλλει και στην υλοποίηση του κυβερνητικού στόχου να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος στον χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας χαρακτήρισε το έργο αναβάθμισης της Ρεβυθούσας μία από τις σημαντικότερες ενεργειακές επενδύσεις που υλοποιούνται αυτήν την περίοδο στη χώρα μας, ενώ αναγνωρίζοντας τη συμβολή του τέως υπουργού κ. Αναστάσιου Πεπονή στην εισαγωγή του φυσικού αερίου στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας, ανακοίνωσε ειδική εκδήλωση στη Ρεβυθούσα μέσα στο επόμενο διάστημα προκειμένου να τιμηθεί για την προσφορά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή