Συνεδρίαση με πετρελαϊκό μόνον ενδιαφέρον…

Συνεδρίαση με πετρελαϊκό μόνον ενδιαφέρον…

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χλωμή και άνευρη η Σοφοκλέους, εμφανίζει ισχυρά σημάδια κόπωσης, καθώς τα blue chips έχουν δώσει υπεραποδόσεις το τελευταίο διάστημα και χρειάζεται μια περίοδος συντήρησης έτσι ώστε να συσσωρευθούν νέες δυνάμεις και να πραγματοποιηθούν νέες τοποθετήσεις.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης, διακρίθηκαν μόνο τα διυλιστήρια με πρωταγωνιστές τα ΕΛΠΕ και τη Motor Oil, ενώ παράλληλα παρατηρήθηκε κύμα ρευστοποιήσεων σε μετοχές της μεσαίας και χαμηλής κεφαλαιοποίησης. Το Χρηματιστήριο θα κινηθεί τις επόμενες συνεδριάσεις στα επίπεδα των 3.250 μονάδων και σε επίπεδο 20άρη τις 1.800 μονάδες. O Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,24% στις 3.243,59 μονάδες. 110 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 154 σημείωσαν πτώση και 118 παρέμειναν αμετάβλητες.

Ως επικρατέστερο σενάριο προκρίνεται αυτό της πλαγιολισθητικής κίνησης με συνεχιζόμενο ενδιαφέρον για τη μικρή κεφαλαιοποίηση. Πάντως το διεθνές κλίμα παραμένει ευμετάβλητο, ο τζίρος συρρικνώθηκε σημαντικά, οι πωλητές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση δεν δείχνουν επιθετικές διαθέσεις, ενώ πιθανότατα τα αποτελέσματα εξαμήνου και το διεθνές κλίμα θα διαμορφώσουν τάση και διαθέσεις. H συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα 154,4 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 8,3 εκατ. ευρώ αφορούσε πακέτα.

Ειδικότερα οι προσυμφωνημένες συναλλαγές που άλλαξαν χέρια αφορούσαν τους εξής τίτλους: για τη μετοχή της Motor Oil έγιναν 2 πακέτα των 84.286 και 80.000 τεμαχίων στα 17,56 και 17,54 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 500.000 τεμαχίων της Αγροτικής Τράπεζας στα 4,79 ευρώ. Επίσης, ένα πακέτο 23.200 τεμαχίων της Εθνικής Τράπεζας στα 30,46 ευρώ, ενώ μετά τη λήξη της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 122.000 τεμαχίων της ΔΕΗ στα 19,65 ευρώ. O FTSE 20 κατέγραψε πτώση 0,32% στις 1.796,43 μονάδες, ο Mid 40 υποχώρησε κατά 0,11% στις 2.843,22 μονάδες και ο Small Cap έκλεισε στις 513,18 μονάδες με απώλειες της τάξης του 0,53%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων έκλεισαν οι εξής τίτλοι: Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil, θετικό πρόσημο για Γερμανό, Cosmote, ΟΠΑΠ, Folli Follie και Eurobank και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Βιοχάλκο και Hyatt. Αντίθετα με απώλειες ολοκλήρωσαν τη χθεσινή συνεδρίαση οι εξής μετοχές: Alpha Bank, Εμπορική, Coca-Cola 3E και αρνητική μεταβολή για Εθνική, Πειραιώς, ΔΕΗ, Ελληνική Τεχνοδομική, KAE, Τιτάνα και OTE. Από τους επιμέρους δείκτες οι κατασκευές, τα είδη λύσεις πληροφορικής και το λιανικό εμπόριο παρουσίασαν τη σημαντικότερη υποχώρηση, ενώ τα διυλιστήρια, οι κλωστές και η ακίνητη περιουσία ενισχύθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή