Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Καταδυτικών Πάρκων στη χώρα μας προβλέπει νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καταδυτικός τουρισμός αναπτύσσεται ταχύτατα σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάθε χρόνο διακινείται παγκοσμίως μεγάλος όγκος συναλλάγματος που μεταφέρεται κατά κανόνα προς τις παράλιες χώρες και κυρίως σε εκείνες που διαθέτουν ενδιαφέροντες βυθούς με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Μάλιστα, το εθνικό εισόδημα μερικών χωρών εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τον καταδυτικό τουρισμό (π.χ.Μαλαισία), ενώ για άλλες (όπως η Μάλτα, η Αιγυπτος, οι Μαλδίβες, η Αίγυπτος, οι Μαλδίβες, η Τουρκία κ.λπ.) ο τουρισμός αυτός αποτελεί βασική πηγή συναλλάγματος. Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου στην Ελλάδα λόγω των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας συστηματικών ψυχαγωγικών καταδύσεων για περίοδο τουλάχιστον οκτώ μηνών και ιδίως σε συνδυασμό με την πλούσια πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά την ιστορικότητα της περιοχής μας τη γεωγραφική διαμόρφωση και τη μεγάλη έκταση της ελληνικής ακτογραμμής (15.021 χιλιόμετρα). Επίσης, το νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία Οργανισμού Πιστοποίησης Αυτοδυτών ο οποίος θα έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη εκπαιδευτικού προγράμματος για καταδύσεις αναψυχής στους αναγνωρισμένους απ’ αυτόν ως ικανούς επαγγελματίες να παρέχουν καταδυτικές υπηρεσίες. Παράλληλα, θα εκδίδει πιστοποιητικά εκπαίδευσης στους εκπαιδεύομενους ερασιτέχνες και εκπαιδευτές αυτοδύτες.

Εξάλλου, το νομοσχέδιο προβλέπει την αύξηση από 1 σε 5 χρόνια των συμβάσεων που υπογράφονται με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για την πραγματοποίηση δρομολογίων στις άγονες γραμμές. Επιπροσθέτως, δίνεται προτεραιότητα στις προσλήψεις που θα γίνονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή