ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχισαν οι διαδικασίες για εισαγωγή της EFG International στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης

Με το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εισαγωγή της EFG International στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης. Το βιβλίο των προσφορών θα «κλείσει» στις 6 Οκτωβρίου ενώ το εύρος τιμών ορίστηκε μεταξύ 34 και 41 ελβετικών φράγκων.

Η EFG θα διαθέσει έως 42.170.500 νέες μετοχές και εκτιμάται ότι θα αντλήσει κεφάλαια που θα κυμαίνονται από 1,43 δισ. έως 1,72 δισ. ελβετικά φράγκα. Ανάδοχοι της έκδοσης είναι η Credit Suisse First Boston, η Lehman Brothers και η Merril Lynch, ενώ μεταξύ των υπολοίπων αναδόχων συγκαταλέγονται η EFG Bank και η ΕFG Eurobank Securities.

Σημειώνεται ότι η EFG International αποτελεί τη holding company της EFG Private Bank και ανήκει στο EFG Group. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurobank το τίμημα για την εξαγορά του 25% του μετοχικού κεφαλαίου της EFG Private Bank (Luxembourg) από το EFG Bank European Financial Group, έφτασε τα 31 εκατ. ευρώ. Η εξαγορά τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων εποπτικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2005. Μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του πακέτου η Eurobank θα ελέγχει το 100% της EFG Private Bank (Luxembourg) S.Α.

Παράλληλα, με χθεσινή ανακοίνωσή της η EFG Eurobank Ergasias γνωστοποίησε ότι προτίθεται να αγοράσει από το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατά το διάστημα από 1.10.2005 έως 31.12.2005, μέχρι 5.000.000 ίδιες μετοχές (1,59% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας), με ανώτατη τιμή αγοράς το ποσό των 27,09 ευρώ και κατώτατη τιμή αγοράς το ποσό των 5 ευρώ ανά μετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή