Και η Lufthansa δηλώνει έτοιμη να καλύψει το κενό της Ολυμπιακής

Και η Lufthansa δηλώνει έτοιμη να καλύψει το κενό της Ολυμπιακής

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θέσεις μάχης» λαμβάνουν ο ένας μετά τον άλλον οι βασικοί ανταγωνιστές της Ολυμπιακής για την οποία προοιωνίζεται βαρύς χειμώνας μετά και τη νέα πολιτική ομηρεία που έχει τεθεί εν αναμονή των κυβερνητικών σχεδίων για το μέλλον της. Χθες, μετά τη δημόσια παρέμβαση της Aegean, τη σκυτάλη πήρε η Lufthansa, ο αντιπρόεδρος της οποίας κ. J. Steinbach δήλωσε ότι η εταιρεία είναι πανέτοιμη να καλύψει τα κενά που θα αφήσει πίσω της η Ολυμπιακή, τόσο σε διεθνείς προορισμούς όσο και σε εθνικό επίπεδο, αν συμβεί το μοιραίο.

Ο κ. J. Steinbach αξιοποιώντας το «κενό αέρος» στο οποίο έχει περιέλθει η O.A. εξαιτίας και αντιφατικών κυβερνητικών χειρισμών, έλαβε την ευκαιρία να υπενθυμίσει ότι από τις 30 Οκτωβρίου αρχίζει και επίσημα η σύμπραξη με την Aegean. Οι δύο εταιρείες θα προσφέρουν πτήσεις με κοινό κωδικό στο πλαίσιο των δικτύων τους, κάτι που σημαίνει ότι θα συνδυάζονται τα δρομολόγιά τους, ενώ οι κρατήσεις θα γίνονται μέσω του παγκόσμιου δικτύου, είτε από τη Lufthansa είτε από την Aegean. Πρόκειται για τη πιο σημαντική αεροπορική σύμπραξη στη χώρα μέσω της οποίας καλύπτονται 203 προορισμοί σε 73 χώρες.

Ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της Lufthansa, αφού προέβαλε το υψηλό προφίλ της Aegean με κατηγορηματικό τρόπο επεσήμανε ότι η τυχόν απουσία της Ολυμπιακής θα καλυφθεί από αερομεταφορείς και από αναδιατάξεις στην ευρωπαϊκή αεροπορική αγορά, δίχως να αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς.

Η Lufthansa διατηρεί έξι πτήσεις την ημέρα και στο χειμερινό της πρόγραμμα και από την 1η Νοεμβρίου σε κοινό κωδικό με την Aegean θα εκτελεί το δρομολόγιο προς Νέα Υόρκη.

Τη Θεσσαλονίκη με τη Νέα Υόρκη όμως θα ενώνει μέσω Λονδίνου, από 30 Οκτωβρίου, και η British Airways με πέντε πτήσεις την εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή