Διαγωνισμούς χωρίς σκιές στις Ενοπλες Δυνάμεις ζητούν οι κλωστοϋφαντουργοί

Διαγωνισμούς χωρίς σκιές στις Ενοπλες Δυνάμεις ζητούν οι κλωστοϋφαντουργοί

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπόμνημα προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Ιω. Παπαθανασίου απέστειλε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών (ΣΕΒΚ), κατόπιν υποβολής παραπόνων από τα μέλη του, σχετικά με τις προδιαγραφές των διαγωνισμών προμήθειας υφασμάτων και ετοίμων ενδυμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. O ΣΕΒΚ διαπιστώνει ότι το τελευταίο διάστημα αλλάζουν ξαφνικά οι προδιαγραφές διακηρύξεων στους εν λόγω διαγωνισμούς, χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει ενημέρωση των συμμετεχουσών κλωστοϋφαντουργικών επιχειρήσεων. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ΣΕΒΚ, είναι ότι παρουσιάζονται προϊόντα που «φωτογραφίζουν» μονοπώλια από συγκεκριμένους προμηθευτές. Ζητείται λοιπόν από το υπουργείο να τεθεί σε ισχύ η άτυπη συμφωνία που υπήρχε μέχρι πρότινος μεταξύ του ΣΕΒΚ και της Διεύθυνσης Προμηθειών του Γ.Ε.Σ., για την ενημέρωση του Συνδέσμου προ κάθε αλλαγής προδιαγραφών των υφασμάτων και των ετοίμων ενδυμάτων ώστε, κι αυτός με την σειρά του, να ενημερώνει τα μέλη του. Περαιτέρω, ο ΣΕΒΚ επικαλείται σχετική διαβεβαίωση ότι η ενημέρωση αλλαγής των προδιαγραφών θα γινόταν τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, προκειμένου να υπάρχει αρκετός χρόνος για την έγκαιρη προετοιμασία των ελληνικών κλωστοϋφαντουργικών επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι το θέμα των διαγωνισμών των Ενόπλων Δυνάμεων είχε επανέλθει στη δημοσιότητα πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν ο πρόεδρος του ΣΕΒΚ κ. Ελ. Κούρταλης, είχε καταγγείλει στην «K» τη διείσδυση και κυριαρχία κινεζικών επιχειρήσεων στους εν λόγω διαγωνισμούς, οι οποίες κατάφερναν να παραγκωνίσουν μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις με μακρά παρουσία στις Ενοπλες Δυνάμεις. Το πρόβλημα τότε αφορούσε στο ότι οι Κινέζοι αντιπρόσωποι έθεταν ανταγωνιστικότερες προσφορές, κερδίζοντας έτσι τους διαγωνισμούς σε βάρος των Ελλήνων, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των μελών του ΣΕΒΚ, για τα οποία οι διαγωνισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων συνιστούν μοχλό επιβίωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή