EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 9 εκατ. ευρώ η παραγωγή εξαμήνου της Aspis LIV

Ξεπέρασε τα 9 εκατ. ευρώ η παραγωγή του πρώτου εξαμήνου της Aspis LIV Forsakrings, της εταιρείας του ομίλου της Aspis στη Σουηδία, η οποία παρέχει υπηρεσίες σε 93.000 πελάτες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης η συνολική παραγωγή στο τέλος της τρέχουσας χρήσης θα υπερβεί τα 19,5 εκατ. ευρώ έναντι 18,6 εκατ. ευρώ το 2004. Σημαντική άνοδο σημείωσε επίσης και η κερδοφορία της εταιρείας, καταγράφοντας στο τέλος του εξαμήνου κέρδη της τάξης των 470 χιλ. ευρώ, έναντι 84 χιλ. ευρώ που ήταν το κέρδη μετά φόρων στο τέλος της προηγούμενης χρήσης. Μιλώντας στο πλαίσιο του 1ου ετήσιου συνεδρίου της εταιρείας, ο γενικός διευθυντής της Aspis LIV, κ. Θ. Αναγνωστόπουλος, αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή πολιτική της εταιρείας μέσω της επικείμενης σύναψης συνεργασίας με τη Swiss Life στο Λουξεμβούργο και στο Λίχτενσταιν, ενώ όπως επεσήμανε, επίκειται συμφωνία συνεργασίας με τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Νορβηγίας.

Ανοδικά ο Νηρέας στο 6μηνο

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη του Νηρέα κατά το α΄ εξάμηνο. Παράλληλα, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η συγχώνευση με τη Feedus. Ετσι, σε εταιρική βάση, ο τζίρος αυξήθηκε κατά 52,3% στα 53,43 εκατ. ευρώ από 35,09 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο, τα μικτά κέρδη κατά 63,9% σε 12,66 εκατ. ευρώ από 7,72 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά αποτελέσματα ΕΒΙΤDΑ αυξήθηκαν κατά 65,73% σε 7,11 εκατ. ευρώ από 4,29 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα χρήσης προ φόρων αυξήθηκαν κατά 36,0% σε 4,72 εκατ. ευρώ έναντι 3,47 εκατ. ευρώ. Σε ενοποιημένη βάση, ο τζιρος αυξήθηκε κατά 31,93% σε 65,69 εκατ. ευρώ από 49,79 εκατ. ευρώ, τα μικτά κέρδη κατά 24,0% σε 17,82 εκατ. ευρώ από 14,37 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά αποτελέσματα ΕΒΙΤDΑ αυξήθηκαν κατά 15,38% σε 9,30 εκατ. ευρώ από 8,06 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα χρήσης προ φόρων αυξήθηκαν κατά 30,79% σε 4,80 εκατ. ευρώ έναντι 3,67 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Στο σύνολο της χρήσης αναμένεται αύξηση κατά περίπου 40% και κατά τουλάχιστον 25% του τζίρου της εταιρείας και του ομίλου.

Κύκλος εκδηλώσεων της ΕΑΣΕ

Η οικονομική ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και των μελών της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων της ΕΑΣΕ «Συναντήσεις Γραφείου». «Η πολιτική μεταρρυθμίσεων είναι ο μόνος δρόμος διεξόδου από τη δυσμενή θέση που έχει περιέλθει η οικονομία» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι, για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα, απαιτούνται μέτρα για τη μείωση της γραφειοκρατίας (η οποία αποτελεί και τροχοπέδη για ξένες επενδύσεις), καθώς και αποτελεσματική λειτουργία του ανταγωνισμού, που συνδέεται άμεσα με την απελευθέρωση της αγοράς (π.χ. αγορά ενέργειας, ακτοπλοΐα). Υπογράμμισε, δε, ότι πρέπει να γίνουν αποφασιστικά βήματα στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και τρόποι αξιοποίησης των ευκαιριών και των δυνατοτήτων της ελεύθερης ανταγωνιστικής αγοράς από τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Στην Global 80% της La Fourmi

Στην εξαγορά του 80% της αλυσίδας σούπερ μάρκετ La Fourmi στη Ρουμανία, εξαγόρασε η Global Finance. H La Fourmi ήταν η πρωτη ιδιωτική αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Ρουμανία, ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2003 και σήμερα διαθέτει στο Βουκουρέστι 11 καταστήματα, ενώ σχεδιάζει την επέκταση του δικτύου της και σε άλλες μεγάλες πόλεις. H επένδυση στη La Fourmi πραγματοποιήθηκε μέσω του Black Sea Fund της Global Finance, η οποία διαχειρίζεται πάνω από 600 εκατ. ευρώ συνολικά κεφάλαια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή