EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου

Ολοκληρώθηκε χθες η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου. Ασκήθηκαν περίπου 411 εκατ. δικαιώματα προτίμησης από τους κατόχους τους, οι οποίοι εγγράφηκαν για περίπου 68,5 εκατ. μετοχές, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό κάλυψης περίπου 88%. Η τράπεζα έχει αποφασίσει να προχωρήσει στη διάθεση μέσω της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών μέχρι περίπου 56,4 εκατ. δικαιωμάτων προτίμησης, τα οποία δεν ασκήθηκαν από τους κατόχους τους κατά την περίοδο άσκησης. Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα διέθεσε 1 νέα μετοχή για κάθε 6 παλαιές, αντλώντας από την κεφαλαιαγορά 193 εκατ. ευρώ. Τα νέα κεφάλαια προορίζονται για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας του συγκροτήματος και συγκεκριμένα την ενίσχυση των πρωτοβάθμιων κεφαλαίων (Tier 1) του συγκροτήματος.

Εορτοδάνειο από ASPIS ΒΑΝΚ

Δάνειο εορτών με την ονομασία «Χριστούγεννα 2005» προσφέρει η Aspis Bank στους πελάτες της για την κάλυψη των αναγκών της εορταστικής περιόδου. Το δάνειο δίδεται με άτοκη περίοδο χάριτος τριών μηνών με αντίστοιχη παράταση της διάρκειας του δανείου.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του δανείου είναι: Προνομιακό επιτόκιο 8,5% για το πρώτο έτος και 9,5% για τα επόμενα έτη, επιστροφή του 10% των τόκων, που αναλογούν στο δεύτερο έτος και μέχρι τη λήξη του δανείου, ως επιβράβευση των πελατών που είναι συνεπείς στην πληρωμή των δόσεων του δανείου τους, ποσό δανείου από 1.500 έως 10.000 ευρώ, διάρκεια αποπληρωμής έως 48 μήνες και δυνατότητα προπληρωμής δόσεων, με επιλογή μείωσης της διάρκειας του δανείου ή του ύψους της δόσης ή και πρόωρης αποπληρωμής του δανείου, χωρίς καμία επιβάρυνση για τον πελάτη. Σημειώνεται ότι στα παραπάνω επιτόκια δεν περιλαμβάνεται η επιβάρυνση του N.128/75, ύψους 0,6%.

H Info-Quest, το CRM της SΑΤΟ

Το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM) της SATO A.E., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής και εμπορίας επίπλων γραφείου στην Ελλάδα, υλοποιεί η Info-Quest. H Info-Quest, μέσω της 100% θυγατρικής της Decision Systems Integration, που εξειδικεύεται στην υλοποίηση επιχειρηματικών λύσεων, κατέχει πρωταγωνιστική θέση στην ελληνική αγορά CRM, έχοντας υλοποιήσει σημαντικότατα έργα για μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, όπως η Πειραιώς Direct Services (πρώην e-Phonia), η Τράπεζα Κύπρου Ελλάδος, το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών Αθηνών, η Alpha Χρηματιστηριακή, η Q-Telecom, η ACS Courier και ο όμιλος Ant1. Αναλύοντας τις λειτουργικές απαιτήσεις και τους επιχειρηματικούς στόχους της SATO, για ενίσχυση της πελατοκεντρικής στρατηγικής και βελτίωση της εξυπηρέτησης της πελατειακής βάσης, η Info-Quest επέλεξε για την υλοποίηση του συστήματος τη λειτουργική πλατφόρμα PeopleSoft-Enterprise CRM της Oracle και πιο συγκεκριμένα τις λειτουργικές εφαρμογές PeopleSoft-Enterprise Support και Μarketing.

Εμπλουτίζεται η Shop & Τrade

Με δύο νέες αποκλειστικές συνεργασίες, η εταιρεία Shop & Trade AEBE εμπλουτίζει την γκάμα προϊόντων της στην αγορά του παιδικού ενδύματος. Οι συμφωνίες αφορούν στην αποκλειστική διάθεση και διανομή της σειράς παιδικών ενδυμάτων των εταιρειών Pepe Jeans και Murphy & Nye στην ελληνική αγορά. Οι συλλογές παιδικών ρούχων της Pepe Jeans και Murphy & Nye περιλαμβάνουν πλήρη γκάμα προϊόντων και θα διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα παιδικής ένδυσης από τη νέα σεζόν φθινόπωρο – χειμώνα 2006. Η Shop & Trade AEBE παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 22% το πρώτο 9μηνο του 2005 έναντι του αντίστοιχου περσινού χρονικού διαστήματος, ενώ το πρώτο εξάμηνο της χρήσης η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις της κατά 25%, αγγίζοντας τα 16,02 εκατ. ευρώ έναντι 12,8 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2004.

Dell: επέκταση χαρτοφυλακίου

Η Dell ανακοίνωσε χθες την επέκταση του χαρτοφυλακίου της όσον αφορά στα προϊόντα αποθήκευσης που διαθέτει για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έτσι ώστε αυτές να επιταχύνουν, να απλοποιήσουν και ταυτόχρονα να μειώσουν το κόστος ανάκτησης και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων τους. H Dell παρέχει λύσεις ανάκτησης δεδομένων μέσω των εφαρμογών Symantec Backup Exec 10d και Symantec Backup Exec Continuous Protection Suite. Αυτές οι εφαρμογές αποθήκευσης παρέχουν γρήγορα, αξιόπιστα και βασισμένα σε δίσκους αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων, που επιτρέπουν ταυτόχρονα και την ανάκτηση των δεδομένων απευθείας από τους χρήστες. Η σουίτα λογισμικού περιλαμβάνει επίσης και το VERITAS Storage Exec QuickStart, τώρα πλέον από τη Symantec – ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο διαχείρισης της αποθήκευσης των δεδομένων, που βοηθάει τις επιχειρήσεις στο να μεγιστοποιήσουν τους πόρους αποθήκευσης που διαθέτουν ήδη.

Η edirect επέλεξε το Expert

H εταιρεία edirect επέλεξε το Entersoft Expert, λογισμικό για τη διαχείριση επιχειρησιακών πόρων (ERP) ειδικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με σκοπό την κάλυψη των πληροφοριακών της αναγκών. Μέσω τoυ Expert, η edirect ενοποίησε όλες τις λειτουργίες διαχείρισης πωλήσεων και εμπορικής πολιτικής, αγορών και εναλλακτικών προμηθευτών, παρακολούθησης του Service, χρηματοοικονομικού και πιστωτικού ελέγχου πελατών, καθώς και τις λειτουργίες της γενικής λογιστικής, διαχείρισης παγίων και ελέγχου δαπανών. Παράλληλα, σε καθημερινή βάση γίνεται εκτεταμένη χρήση του υποσυστήματος διοικητικής πληροφόρησης (MIS) του λογισμικού, προσφέροντας άμεσες και συνδυαστικές στατιστικές πληροφορίες για όλα τα παραπάνω. Ακόμη, τα εξειδικευμένα εργαλεία διασύνδεσης (collaboration tools) του Entersoft Expert βοήθησαν στην πλήρη συνεργασία με το Web-based σύστημα λιανικών πωλήσεων που έχει αναπτύξει η edirect.

Παρουσιάζει «Αγώνες και Αρματα»

Το βιβλίο του υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, βουλευτή Ευβοίας, Αναστάσιου Λιάσκου, «Αγώνες και Αρματα» θα παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. H συλλογή του υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξκης, που αποτέλεσε την αφορμή για το βιβλίο, εκτίθεται στο Ιστορικό Εθνικό Μουσείο A. Λιάσκου, που εγκαινιάστηκε το 2003 από τον τ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. K. Στεφανόπουλο και εδρεύει στο δημοτικό διαμέρισμα Κοντοδεσποτίου στην Εύβοια. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος, η υπουργός Παιδείας κ. M. Γιαννάκου, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δ. Αβραμόπουλος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή