O ΔΗΚΤΗΣ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

OTE – Γερμανός: «τολμηροί» και «έξυπνοι»

Ηχηροί πλέον είναι οι ψίθυροι στο διοικητικό μέγαρο του OTE και ειδικότερα στον 13ο όροφο, περί μιας μεγάλης συμφωνίας που σχετίζεται με το δίκτυο πωλήσεων του Οργανισμού για υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας αλλά και της Cosmote και της OTEnet. Οι ψιθυριστές του OTE διαδίδουν ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει κινητικότητα ακόμη και για την εξαγορά της αλυσίδας Γερμανός από κοινού από OTE και Cosmote. Αλλοι πάλι ομιλούν περί απλής αναβάθμισης της εμπορικής συνεργασίας των δύο πλευρών, που άρχισε περίπου προ οκταετίας επί ημερών του κ. Νίκου Μανασή. Πάντως, για τους «τολμηρούς» αξίζει να αναφερθεί ότι η χρηματιστηριακή αξία της Γερμανός ξεπερνά το 1,4 δισ. ευρώ και για τους «έξυπνους» ότι θα πρόκειται περί του deal του αιώνα, καθώς οι βασικοί μέτοχοι θα φύγουν με τις τσέπες γεμάτες πριν αρχίσει η ύφεση στο retail της αγοράς κινητής τηλεφωνίας. Η ζωή θα δείξει ποιοι είναι τολμηροί, ποιοι έξυπνοι, ποιοι μόνιμα αβανταδόροι και ποιοι πολύχρωμοι παπαγάλοι…

Εικονικό γραφείο

Την προσοχή του επενδυτικού κοινού εφιστά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με την εταιρεία Novantae Capital Holdings, η οποία ούτε έχει άδεια ούτε είναι ελεγχόμενη από τις εποπτικές αρχές της χώρας μας. Σύμφωνα με την έρευνα που έχει πραγματοποιήσει η Ε.Κ., η εταιρεία υποστηρίζει στην ιστοσελίδα της ότι είναι venture capital που επενδύει σε ανερχόμενες εταιρείες σύγχρονης τεχνολογίας και στη συνέχεια πωλεί τη συμμετοχή της σε άλλους επενδυτές, καθώς και ότι είχε γραφείο αντιπροσώπευσης στην Αθήνα (Λεωφ. Κηφισίας 90). Εν τούτοις έπειτα από έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προέκυψε ότι άλλη εταιρεία παρείχε στη Novantae Capital Holdings υπηρεσίες εικονικού γραφείου ενώ η εταιρεία εμφανίζεται να έχει έδρα της την Ταϊλάνδη…

Υπογραφές για ξενοδοχεία

Υπογράφηκε από τους τρεις συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά η απόφαση για ένταξη στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου επενδύσεων (εξαιρουμένης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης) για την ίδρυση νέων ξενοδοχειακών μονάδων πέντε αστέρων. H υπογραφή της απόφασης έγινε γνωστή από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των τουριστικών φορέων, στην οποία συμμετείχε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά της συγκεκριμένης απόφασης είχαν ταχθεί ο Σ. E. T. E, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, επισημαίνοντας ότι οι ενισχύσεις μέσω του Αναπτυξιακού για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων θα έπρεπε να καθορισθούν έπειτα από την ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού για τον τουρισμό.

Αντιδράσεις στην Εθνική

Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας προκάλεσε η κίνηση της διοίκησης της τράπεζας να καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα αίτηση για την ένταξη του ταμείου κύριας ασφάλισης στο νέο ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων, το ETAT. Ετσι με πρωτοβουλία των εκπροσώπων των εργαζομένων συγκαλείται την ερχόμενη Δευτέρα 8 Μαΐου το Δ.Σ. του Λογαριασμού Επικούρησης της Εθνικής Τράπεζας. Σημειώνεται ότι πέντε εκ των εννέα μελών ζήτησαν τη σύγκληση του Δ.Σ. που θα αποφασίσει την άσκηση αγωγής και την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την αποτροπή ένταξης στο ETAT. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, «οι εργαζόμενοι στην ΕΤΕ επιμένουν στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης που θα διασφαλίζει το ασφαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων στην ΕΤΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή