Πού πάνε και τι ξοδεύουν οι Ελληνες στις διακοπές τους

Πού πάνε και τι ξοδεύουν οι Ελληνες στις διακοπές τους

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 52,7% των Ελλήνων δαπανά άνω των 900 ευρώ για τις διακοπές του, ενώ ποσοστό 44,2% ξοδεύει έως 900 ευρώ.

Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα της έκτης ετήσιας έρευνας για την τουριστική συμπεριφορά των Ελλήνων που διενήργησε η εταιρεία Kapa Research και παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο της έκθεσης τουρισμού «Τουριστικό Πανόραμα 2006». Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι διακοπές και τα ταξίδια παραμένουν σημαντική προτεραιότητα για τους Ελληνες. Επίσης, ποσοστό 17,7% των Ελλήνων ξοδεύει για τις διακοπές του άνω του 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της φετινής έρευνας και τα συγκριτικά στοιχεία και των προηγούμενων ερευνών, καταγράφονται κάποιες αξιοσημείωτες μεταβολές στις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Ελλήνων, μεταξύ των οποίων:

– Ενας στους δύο Ελληνες (51,2%) προγραμματίζουν για φέτος περίπου ίδιες διακοπές με πέρυσι (49,4% πέρυσι). Ποσοστό 31% θα κάνει λιγότερες ή πιο οικονομικές διακοπές (33,9% στην έρευνα του 2005).

– Το 87% των Ελλήνων πραγματοποίησε ένα τουλάχιστον ταξίδι αναψυχής στην Ελλάδα (58,7%) ή στο εξωτερικό (6,8%), ενώ ποσοστό 21,5% δήλωσε ότι ταξίδεψε και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η τάση αυτή είναι ανοδική την τελευταία διετία.

– Ο μέσος όρος διάρκειας καλοκαιρινών διακοπών των Ελλήνων είναι οι 2 εβδομάδες (ποσοστό 24%). Το 16,3% κάνει διακοπές διάρκειας 10 ημερών. Συνολικά το 71,3% δηλώνει διάρκεια διακοπών έως ένα μήνα και ποσοστό 27,5% διάρκεια άνω του ενός μήνα. Σε ερώτημα σχετικά με τις τρεις βασικές προτεραιότητες για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα, αναφέρθηκαν κατά σειρά, η αναβάθμιση της ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών, η καθαριότητα των τουριστικών προορισμών και η βελτίωση της συμπεριφοράς απέναντι στους τουρίστες. Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 800 νοικοκυριών στο Λεκανοπέδιο Αττικής στο διάστημα 2 έως 3 Μαΐου 2006.

Η 11η διοργάνωση της έκθεσης «Τουριστικό Πανόραμα» διοργανώνεται από τον Ομιλο Εξπρές-Καλοφωλιά, στον εκθεσιακό χώρο του Expo Athens, στην Ανθούσα και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 7 Μαΐου 2006.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή