Πωλεί στα Folli Follie το ποσοστό που κατέχει στα ΚΑΕ η «Γερμανός»

Πωλεί στα Folli Follie το ποσοστό που κατέχει στα ΚΑΕ η «Γερμανός»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η πώληση του ποσοστού που κατέχει η εταιρεία «Γερμανός» στα ΚΑΕ στον άλλο βασικό μέτοχο της εταιρείας, τα Folli Follie, συμφερόντων της οικογένειας Δημήτρη Κουτσολιούτσου. Χωρίς να έχει προσδιορισθεί χρονικά η υλοποίηση αυτής της αγοραπωλησίας των 13.000.000 μετοχών που κατέχει η εταιρεία «Γερμανός», θεωρείται από καλά πληροφορημένες πηγές ότι έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ των 2 βασικών μετόχων, των κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσου και Πάνου Γερμανού, περί της εισηγμένης επιχείρησης των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών.

Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω κίνησης, τα Folli Follie θα ελέγχουν το υψηλότερο πσοσοστό στα ΚΑΕ που θα προσεγγίζει το 50%, ενώ στο μετοχικό κεφάλαιο -σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από το Χ.Α. με ημερομηνία 2/5/2006- συμμετέχει η Αγροτική Τράπεζα με ποσοστό 20,25% και η Εθνική Τράπεζα με ποσοστό 6,83%.

Τα ΚΑΕ, με απαντητική επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δηλώνουν ότι θα παραμείνουν ως έχουν η πορεία των αποτελεσμάτων και οι σχετικές προβλέψεις, αναφορικά με τις τυχόν επιπτώσεις στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας από την ανάκληση, από το υπουργείο Οικονομίας, της άδειας πώλησης αφορολογήτων πετρελαιοειδών προϊόντων.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης, «ειδικότερα, σχετικά με την ανάκληση της άδειας πώλησης αφορολογήτων πετρελαιοειδών προϊόντων, αποκλειστικά σε φορτηγά τρίτων χωρών, τα οποία οδηγούν οδηγοί τρίτων χωρών κατά την έξοδό τους από τη χώρα, στους μεθοριακούς σταθμούς Κήπων Εβρου, Προμαχώνα, Ευζώνων, Ορμενίου και Κακαβιάς, γνωστοποιείται στο επενδυτικό κοινό ότι η εταιρεία, με δρομολογημένη πλέον την ένδικη εξέλιξη της εν λόγω ουσιαστικής για τη ροή των εργασιών της υπόθεση, θεωρεί ότι η πορεία των αποτελεσμάτων και οι σχετικές προβλέψεις θα παραμείνουν ως έχουν, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση βεβαίως ότι θα ευοδωθούν οι ενέργειές της ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Να σημειώσουμε ότι τα ΚΑΕ εξασφάλισαν την αποκλειστική αντιπροσώπευση των προϊοντων της αμερικανικής Terner Bijoux και μέσα στο 2006 στοχεύουν να δημιουργήσουν 8 καταστήματα σε αεροδρόμια και μεθοριακούς σταθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή