O ΔΗΚΤΗΣ

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες ισορροπίες αναζητεί η MediaMarkt

Αναζητεί τις ισορροπίες της στην Ελλάδα η Media Markt, η οποία αν και ήρθε με φιλοδοξίες να αναμορφώσει τα δεδομένα της εγχώριας αγοράς αποσπώντας μεγάλα μερίδια από τους άλλους παίκτες, ωστόσο παρέλειψε κάτι. Να ερευνήσει και να προσαρμόσει την πολιτική της στις ιδιαιτερότητες της εγχώριας αγοράς. Αυτό είχε ως συνέπεια να μην κρατήσει για πολύ ο θόρυβος που προκάλεσε γύρω από το όνομά της και να μην επιτύχει -τουλάχιστον μέχρι τώρα- τα όσα είχε θέσει ως στόχους. Συμπέρασμα; Η επιτυχία δεν είναι εξασφαλισμένη ούτε για έναν διεθνή κολοσσό στον κλάδο των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, όπως η MediaMarkt. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και σε άλλους τομείς του λιανικού εμπορίου όπου το διεθνές μοντέλο ανάπτυξης δεν κατάφερε να προσαρμοστεί σε μια τοπική αγορά.

Διαψεύσεις για Ιατρικό

Διαψεύδει η βρετανική εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών BC Partners τις φήμες που τη θέλουν στρατηγικό επενδυτή στο Ιατρικό. Την ίδια στιγμή το Ιατρικό εκδίδει ανακοίνωση ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με στρατηγικό επενδυτή με τη βοήθεια του οποίου θα αναπτυχθεί περαιτέρω στον κλάδο, αλλά και στη N.A. Ευρώπη. Πάντως, στην ανακοίνωσή του δεν διαψεύδει αλλά ούτε και επιβεβαιώνει το έντονο σενάριο που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στην αγορά για την πιθανή μετοχική του σχέση με την BC Partners. Ωστόσο, η μετοχή της εταιρείας έχει ενισχυθεί κατά 14,51% τον τελευταίο μήνα και κατά 60,73% από την αρχή του χρόνου.

Ρromota: σε εκκαθάριση

Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης τέθηκε η εισηγμένη εταιρεία Promota Hellas με χθεσινή απόφαση του Εφετείου Αθηνών. Με την ίδια απόφαση ορίσθηκε ειδικός εκκαθαριστής η εταιρεία Alpha Αστικά Ακίνητα, θυγατρική του ομίλου Alpha Bank. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της εταιρείας φτάνει τα 22.460.287,59 ευρώ, από τα οποία το 38,40%, δηλαδή τα 8.626.861,35 ευρώ, είναι προς τις τρεις παρακάτω τράπεζες: Alpha Bank: 4.665.634,55 ευρώ, Εμπορική: 2.776.560,86 ευρώ και FBB: 1.184.665,94 ευρώ. Εν τω μεταξύ, στις 18 Μαΐου εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Πειραιά η αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 46 και της καπνοβιομηχανίας Κεράνη. Προχθές το σωματείο των εργαζομένων είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γεώργιο Μέργο για να τον ενημερώσει για το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, καθώς η εργοδοσία τούς οφείλει εννέα μισθούς και το δώρο του Πάσχα.

Τραπεζικό συνέδριο

Το τι μέλλει γενέσθαι με τις ευρωπαϊκές τράπεζες θα συζητηθεί σήμερα στο Μέγαρο Καρατζά και το θέμα ήδη έχει συγκεντρώσει στους τραπεζικούς κύκλους της Αθήνας ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σε αυτήν τη διεθνή ημερίδα συγκεκριμένα, την οποία διοργανώνει η Ελληνική Ενωση Τραπεζών, έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι σημαντικών ξένων -και ειδικότερα ευρωπαϊκών- τραπεζών, προκειμένου να διατυπώσουν τις προβλέψεις και τους προβληματισμούς τους, για τις κολοσσιαίες αλλαγές που σημειώνονται στον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό χάρτη. Από ελληνικής πλευράς, εκτός από τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Τ. Αράπογλου και τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Π. Θωμόπουλο, θα μιλήσουν επίσης ο γενικός επιθεωρητής της Τράπεζας της Ελλάδος Π. Κυριακόπουλος, ο γεν. γραμματέας της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Χρ. Γκόρτσος και ο νομικός σύμβουλος για χρηματοοικονομικά θέματα της Κομισιόν Γ. Ζαββός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή