Θεαματικό άλμα του ΟΤΕ στην αγορά

Θεαματικό άλμα του ΟΤΕ στην αγορά

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακή εξέλιξη χαρακτηρίζεται από επιχειρηματικούς κύκλους το θεαματικό άλμα του ΟΤΕ, ο οποίος διά της θυγατρικής Cosmote αποκτά τον έλεγχο της αλυσίδας «Γερμανός», αγοράζοντας το 34,89% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας από τον ιδρυτή και βασικό της μέτοχο κ. Πάνο Γερμανό. Χθες με πανομοιότυπες επιστολές προς το Χρηματιστήριο, οι διοικήσεις των δύο εισηγμένων εταιρειών, δηλώνουν ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και ζητούν την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών τους έως και την ερχόμενη Δευτέρα 8 Μαΐου, οπότε και θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.

Η εξαγορά της αλυσίδας «Γερμανός» από την Cosmote -που βρίσκει απολύτως σύμφωνη την κυβέρνηση- αλλάζει τη φυσιογνωμία όχι μόνον της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας αλλά συνολικά του ΟΤΕ, καθώς επεκτείνεται στη λιανική αγορά πώλησης τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Η «Γερμανός» πωλεί πακέτα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας όλων των εταιρειών, οπότε στο μέλλον η θυγατρική του ΟΤΕ θα εμφανίζεται να πωλεί συνδρομές ανταγωνιστικών εταιρειών τηλεφωνίας.

Το δυνατό σημείο τής ταχύτατα αναπτυσσόμενης αλυσίδας θεωρείται το δίκτυό της στις βαλκανικές χώρες αλλά και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως η Πολωνία, ενώ στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί παράλληλα με το υπάρχον εκτενέστατο δίκτυο καταστημάτων του ΟΤΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή