Ανάγκη μέτρων επιθετικής πολιτικής για το έτοιμο ένδυμα

Ανάγκη μέτρων επιθετικής πολιτικής για το έτοιμο ένδυμα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λήψη μέτρων αμυντικής και επιθετικής πολιτικής ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Ετοίμου Ενδύματος, κ. Τηλέμαχος Κιτσικόπουλος κατά τη διάρκεια της χθεσινής, ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδη καθώς και του γενικού γραμματέα Εμπορίου, κ. Μ. Βολουδάκη. Ο κ. Κιτσικόπουλος αναφέρθηκε στην πολύ αρνητική πορεία του κλάδου το 2005, η οποία οφείλεται στην απελευθέρωση των ποσοτικών περιορισμών από 1/1/2005, που οδήγησε στην πτώση της παραγωγής κατά 8,3% στην Ευρωπαϊκή Ενωση και 14,8% στην Ελλάδα. Η επέκταση των περιοριστικών μέτρων έναντι της Κίνας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η αντιμετώπιση του παρεμπορίου, η διαμόρφωση ειδικού προγράμματος για τον κλάδο από αδιάθετους πόρους του Γ΄ ΚΠΣ αλλά και η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων και η αποσύνδεσή τους από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αποτελούν τα μέτρα που ο πρόεδρος του ΣΕΠΕΕ ζήτησε από την Πολιτεία.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. Εμπορίου, κ. Μ. Βολουδάκης, επεσήμανε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θα προκηρύξει εντός του επόμενου διμήνου πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, χρηματοδοτεί δράσεις προβολής του κλάδου (Εβδομάδα Μόδας στην Αθήνα και Διεθνές Συνέδριο Ενδυσης στη Θεσσαλονίκη) και αναθεωρεί τη νομοθεσία περί κρατικών προμηθειών προς την κατεύθυνση της διαφάνειας και της απλούστευσης των διαδικασιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή