Αρχισε στον Πόρο το 5ο Διεθνές Θαλάσσιο Συμπόσιο Τουρισμού

Αρχισε στον Πόρο το 5ο Διεθνές Θαλάσσιο Συμπόσιο Τουρισμού

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την έλευση θαλαμηγών και τουριστικών σκαφών συνολικής αξίας άνω των 500 εκατ. ευρώ, η ιδιοκτησία των οποίων ανήκει σε ισχυρά ονόματα της επιχειρηματικής ζωής του τόπου, ξεκίνησε, χθες, στον Πόρο το 5ο Διεθνές Θαλάσσιο Συμπόσιο Τουρισμού.

Παράλληλα με το συμπόσιο, που διοργανώνεται από την Ενωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών, στην προβλήτα του νησιού λαμβάνει χώρα και Διεθνής Εκθεση Τουριστικών Σκαφών. Χθες, στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού με ειδικό θέμα συζήτησης την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού του Εθνικού Συμβουλίου συμμετείχαν και οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί, Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και Εμπορικής Ναυτιλίας Μαν. Κεφαλογιάννης, ενώ παρίστατο και ο δήμαρχος Πόρου, Σπύρος Σπυρίδων. H κ. Πετραλιά που προήδρευε της συνεδρίασης ανέπτυξε την πολιτική που θα ακολουθηθεί από το υπουργείο προκειμένου να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία διαθέτει η Ελλάδα στον χώρο του θαλάσσιου τουρισμού. Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι θα υλοποιηθεί εξειδικευμένο πρόγραμμα προβολής του θαλάσσιου τουρισμού στις ξένες αγορές, ενώ παράλληλα θα δοθεί βαρύτητα στην ανάπτυξη ειδικών τουριστικών υποδομών. H υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης τόνισε ότι ο τουρισμός και η ναυτιλία είναι από τους ισχυρότερους μοχλούς για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και η ανάπτυξή τους βρίσκεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Είναι ευκαιρία, τόνισε χαρακτηριστικά, μετά την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων να εισέλθει δυναμικά ως προορισμός στον διεθνή χάρτη των προορισμών κρουαζιέρας, ακόμη και αν ληφθούν αποφάσεις που απαιτούν πολιτικό κόστος.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης δεσμεύθηκε ότι θα συνεχισθεί η διυπουργική συνεργασία αλλά και οι επαφές με την ΕΠΕΣΤ, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, καλώντας παράλληλα τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού καθώς υπάρχουν κονδύλια που μπορούν να απορροφηθούν. O γενικός γραμματέας της Ενωσης Αντώνης Στελλιάτος και ο αντιπρόεδρος κ. T. Βενετόπουλος χαρακτήρισαν σημαντικό βήμα το γεγονός ότι για πρώτη φορά συναντήθηκαν δύο υπουργοί με συναρμοδιότητα σε θέματα θαλάσσιου τουρισμού στο πλαίσιο του συμποσίου, που αναδείχθηκε φέτος στην πρώτη θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά στην προσέλευση σκαφών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή