Επιταχύνεται το μεταολυμπιακό σχέδιο

Επιταχύνεται το μεταολυμπιακό σχέδιο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χρονοδιάγραμμα για την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων που διαχειρίζεται η Ολυμπιακά Ακίνητα παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκης, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών της αντιπολίτευσης. Ο κ. Βουλγαράκης υπογράμμισε ότι έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση της εγκατάστασης του Badminton στο Γουδί, καθώς υπάρχει ήδη κείμενο σύμβασης και η εγκατάσταση θα παραδοθεί στους αναδόχους την επόμενη εβδομάδα. Την περασμένη Δευτέρα ολοκληρώθηκε η φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μακροχρόνια εκχώρηση δικαιώματος χρήσεως της εγκατάστασης του Beach Volley στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου.

Ως προς τους υπόλοιπους διαγωνισμούς που διεξάγει η Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε., ο κ. Βουλγαράκης επισήμανε ότι ολοκληρώθηκε χθες η αποτίμηση των δεσμευτικών τεχνικών προσφορών των υποψηφίων για την εγκατάσταση του Γαλατσίου, αφού προηγήθηκε η εξέταση των δικαιολογητικών. Στην περίπτωση του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC), η ολοκλήρωση του διαγωνισμού προβλέπεται να γίνει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Το Κέντρο Γραπτού Τύπου (MPC) θα παραμείνει σε άμεση δημόσια χρήση και θα στεγάσει κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το Ολυμπιακό Κέντρο Νίκαιας παραχωρείται στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, επιλύοντας οριστικά τα προβλήματα υποδομών του Πανεπιστημίου, ενώ σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα επιτευχθεί η αξιοποίηση του Παγκρήτιου Σταδίου και αθλητικών εγκαταστάσεων στον Ολυμπιακό Πόλο του Φαλήρου. Παράλληλα, σε συνεννόηση με τον δήμο Μοσχάτου, προετοιμάζεται ο διαγωνισμός για τη δημιουργία οικολογικού πάρκου και αθλητικών εγκαταστάσεων επιφανείας στη μέχρι σήμερα αδιαμόρφωτη ζώνη μεταξύ Ιλισού και Κηφισού. Τέλος, μετά την άρνηση του δημάρχου και της τοπικής πλειοψηφίας της Καλλιθέας να παραχωρηθεί από την εταιρεία στον δήμο η ναυταθλητική μαρίνα Φαλήρου, η Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. προχώρησε σε συζητήσεις και αλληλογραφία με την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας. Η Ομοσπονδία έχει ήδη συμφωνήσει να αναλάβει τη διοίκηση της ζώνης της μαρίνας, τόνισε ο κ. Βουλγαράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή