Η Εθνική Τράπεζα προανήγγειλε σημαντικά κέρδη για τη Finansbank

Η Εθνική Τράπεζα προανήγγειλε σημαντικά κέρδη για τη Finansbank

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακή κερδοφορία για τη Finans bank στο πρώτο τρίμηνο προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Τάκης Αράπογλου, στο περιθώριο της χθεσινής επαναληπτικής γενικής συνέλευσης της τράπεζας. Ο κ. Αράπογλου ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της τουρκικής τράπεζας θα ανακοινωθούν στις 11 ή 12 Μαΐου. Τα αποτελέσματα του ομίλου της ΕΤΕ αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Μαΐου.

Η συνέλευση, χθες, είχε θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ κατά 3 δισ. ευρώ για την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας και αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας (συγκεντρώθηκε το 28% των μετόχων της τράπεζας) και θα πραγματοποιηθεί νέα στις 23 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι αύριο Πέμπτη αρχίζει και η καταβολή του μερίσματος για τη χρήση του 2005 ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή.

Συνέχεια από τη Βουλή

Στους διοικητές του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων που κατέχουν σημαντικά πακέτα μετοχών της ΕΤΕ αλλά και στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Νικόλαο Γκαργκάνα στρέφεται η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, έπειτα από σχετικό αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Με επιστολή που τους απέστειλε, τους καλεί να προσέλθουν στη Βουλή προκειμένου να ερωτηθούν για την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Finansbank από την Εθνική.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής της Εθνικής, κ. Τ. Αράπογλου, αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα.

Με επιστολή που απέστειλε στην Επιτροπή ο κ. Αράπογλου υπογράμμισε ότι οι επιχειρηματικές συμφωνίες εγκρίνονται και ελέγχονται μόνον από τους μετόχους και τις αρμόδιες εποπτικές αρχές θυμίζοντας ότι πλέον η Εθνική δεν βρίσκεται στον μετοχικό έλεγχο του Δημοσίου. Ο επικεφαλής της ΕΤΕ σημείωσε ότι στο εξής θα προσέρχεται στη Βουλή μόνον όταν πρόκειται να απαντήσει σε ερωτήματα θεσμικού χαρακτήρα, με την ιδιότητά του ως προέδρου της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και όχι για επιχειρηματικά ζητήματα που αφορούν την Εθνική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή