Ο Ν. Γκάλης μεταβίβασε το 36,84% της εισηγμένης στην εταιρεία SAOS

Ο Ν. Γκάλης μεταβίβασε το 36,84% της εισηγμένης στην εταιρεία SAOS

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαξε χθες το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην εισηγμένη εταιρεία «Γκάλης». Ο βετεράνος μπασκετμπολίστας και ιδρυτής Νίκος Γκάλης μεταβίβασε το πσοσοστό που ήλεγχε (36,84%) στην ακτοπλοϊκή εταιρεία SAOS, συμφερόντων του εφοπλιστή Φ. Μανούση, έναντι του ποσού του 1,9 εκατ. ευρώ.

Η μεταβίβαση έγινε μέσω χρηματιστηριακού πακέτου που αφορούσε 980.000 μετοχές στην τιμή του 1,94 ευρώ ανά μετοχή.

Ο νέος ιδιοκτήτης διαθέτει σήμερα 10 πλοία στις εγχώριες ακτοπλοϊκές γραμμές. Στόχος των αγοραστών είναι οι επενδύσεις στον τομέα των ξενοδοχείων και των τουριστικών υπηρεσιών, αλλά δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί η εξαγορασθείσα εταιρεία ως όχημα εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η Γκάλης Α.Ε. από την ημέρα εισαγωγής της μέχρι σήμερα βρισκόταν σε καθοδική οικονομική πορεία, καθώς μόλις 3-4 μήνες τον χρόνο παρουσίαζε έσοδα από την ενοικίαση των εγκαταστάσεων στη Χαλκιδική για παιδικές κατασκηνώσεις. Μεγάλο πλήγμα για την εταιρεία τα ιδιοκτησιακά προβλήματα που προέκυψαν κατά την αγορά του οικοπέδου στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης, με στόχο να δημοιουργηθεί το Κέντρο Φιλοξενίας Υπερηλίκων, που δεν έγινε ποτέ.

Από τον Μάιο του 2003 η διαπραγμάτευση των μετοχών της «Γκάλης» μεταφέρθηκε στην Αγορά Β του Χ.Α., που αφορά εταιρείες με χαμηλή παραγωγική δραστηριότητα.

Η κερδοφορία της εταιρείας SAOS ανήλθε στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ και ήταν αυξημένη κατά 9,2% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Σε γενικές γραμμές, είναι εντυπωσιακή η εξέλιξη των οικονομικών της μεγεθών, αφού από τις ζημιές που εμφάνιζε το έτος 2001 έφθασε να έχει περιθώριο κέρδους 20,6%. Τα μικτά της έσοδα υπερβαίνουν τα 18 εκατ. ευρώ, ενώ το 2001 δεν υπερέβαινε τα 2 εκατ. ευρώ. Αξίζει να επισημανθεί ότι το μετοχικό κεφάλαιο της SAOS το 2001 ήταν μόνο 5 εκατ. ευρώ και το 2004 διαμορφώθηκε στα 26,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια από 4,8 εκατ. ευρώ εκτινάχθηκαν στα 29,5 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή