Οι πωλητές είχαν ως στόχο τον τραπεζικό κλάδο

Οι πωλητές είχαν ως στόχο τον τραπεζικό κλάδο

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύμα πωλήσεων για τρίτη συνεχή ημέρα στο ελληνικό χρηματιστήριο. Οι πωλητές είχαν ως στόχο την υψηλή κεφαλαιοποίηση και ειδικότερα τον τραπεζικό κλάδο. Η καταγραφή των υπεραξιών που δημιούργησε το ράλι ανόδου των προηγούμενων συνεδριάσεων δεν έχει ολοκληρωθεί, με συνέπεια οι εγχώριοι και ξένοι επενδυτές να ρευστοποιούν αδιακρίτως σε μετοχές με κεφαλαιοποίηση πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Τα σημάδια κόπωσης στη Σοφοκλέους είναι εμφανή, καθώς η υπερθέρμανση της αγοράς στηρίζεται σε προσδοκίες που δημιούργησαν τα deals της Cosmote, της Efg Eurobank, ενώ ο νέος ανοδικός κύκλος είχε ως αφετηρία την εξαγορά της Εθνικής τράπεζας στην Τουρκία. Στην προτελευταία χρηματιστηριακή συνεδρίαση, ο βασικός δείκτης βρισκόταν στο κόκκινο και τις πέντε ώρες της συνεδρίασης, ενώ κατέγραψε χαμηλότερο επίπεδο στις 4.220 μονάδες. Μισή ώρα πριν από τη λήξη των συναλλαγών υπήρξε μία αντίδραση και περιορίστηκαν ελαφρώς οι απώλειες. Η λήξη των συναλλαγών βρήκε τον Γενικό Δείκτη στις 4.243,88 μονάδες με απώλειες 0,59%. Η αξία των συναλλαγών παρέμεινε σε ικανοποιητικά επίπεδα και έφθασε τα 455 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 35,1 εκατ. ευρώ αφορούσαν οι προσυμφωνημένες συναλλαγές. Από το σύνολο των μετοχών που διαπραγματεύθηκαν στο ΟΑΣΗΣ, 135 έκλεισαν με άνοδο, 137 υποχώρησαν, ενώ 12 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 9%-19,83%.

O FTSE-20 κατέγραψε πτώση 0,86% στις 2.267,41 μονάδες, ο Μid 40 υποχώρησε κατά 0,26% στις 4.819,81 μονάδες και ο Small Cap έκλεισε στις 853,53 μονάδες με κέρδη 0,72%.

Πτώση 0,72% στα 38,40 ευρώ παρουσίασε η μετοχή της Εθνικής, -1,34% στα 30,94 ευρώ η Alpha, -4,84% στα 29,88 ευρώ η Eurobank, -0,22% στα 27,24 ευρώ η Εμπορική, -2,25% στα 26,06 ευρώ η Πειραιώς. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Cosmote (+1,27% στα 19,16 ευρώ) και της ΔΕΗ (+1,25 στα 21,06 ευρώ).

Επίσης άνοδο σημείωσαν ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Τιτάνας, Motor Οil.

Απώλειες κατέγραψαν ΟΠΑΠ, Τρία Εψιλον, Γερμανός, Ελληνική Τεχνοδομική, Ιντραλότ, Hyatt, Folli Follie, ΚΑΕ, Αλουμίνιον της Ελλάδος, Βιοχάλκο. Από τους επιμέρους δείκτες, τη σημαντικότερη ενίσχυση παρουσίασαν τα πετρέλαια, οι κατασκευές και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ενώ οι τράπεζες, το εμπόριο και οι πρώτες ύλες υποχώρησαν. Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκόμισαν Γκάλης, Νεώριον, Περσεύς, Παρνασσός, Ελληνικά Καλώδια, Χαλυβδόφυλλα, Φίντεξπορτ, Μαξίμ Περτσινίδης, Ελλατέξ, Αττικατ.

Η αγορά συντηρείται από το μπαράζ των επιχειρηματικών ειδήσεων.

Οι ξένοι θεσμικοί βρίσκονται σε αναζήτηση νέων επενδυτικών ευκαιριών σε μεσαία και χαμηλή κεφαλαιοποίηση, ενώ οι χρηματιστηριακοί αναλυτές μιλούν για συνέχιση των επιχειρηματικών συμφωνιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή