Πλημμελής εξυπηρέτηση τουριστών

Πλημμελής εξυπηρέτηση τουριστών

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης τουριστών στο λιμάνι του Πειραιά καταγγέλλει η Διεθνής Ναυτική Ενωσις (ΔΝΕ) σε επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης, Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Σημειώνεται ότι ένα από τα σημαντικά προβλήματα εντοπίζεται στη λειτουργία της Υπηρεσίας Ελέγχου Διαβατηρίων. H συγκεκριμένη Υπηρεσία λειτουργεί από 06.30 έως 21.30 και όχι επί 24ώρου βάσεως και με προσωπικό που δεν επαρκεί για να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Και όλα αυτά όταν ο Πειραιάς λειτουργεί ως επίσημο σημείο εισόδου – εξόδου Schengen και εξυπηρετεί, πέραν των προσεγγίσεων μεγάλου αριθμού φορτηγών εμπορικών πλοίων, και πολλά κρουαζιερόπλοια. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΛΠ Α.Ε., κατά το έτος 2005 πραγματοποιήθηκαν 4.250 αφίξεις πλοίων, εκ των οποίων οι 550 αφορούσαν κρουαζιερόπλοια εξωτερικού, με τα οποία διακινήθηκαν 926.000 επιβάτες, με κύριο όγκο προσεγγίσεων κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου – Σεπτεμβρίου. Η Υπηρεσία Ελέγχου Διαβατηρίων Πειραιώς, ενώ διαθέτει τέσσερις θέσεις ελέγχου, λόγω μη ύπαρξης προσωπικού επανδρώνεται μόνο μία και μάλιστα όχι καθ’ όλη τη διάρκεια της επιβίβασης των επιβατών.

Ωστόσο, κατά τη ΔΝΕ, υπάρχουν και άλλα προβλήματα τα οποία, αθροιζόμενα, αυξάνουν τις δυσλειτουργίες και την κακή ποιότητα παροχής υπηρεσιών.

Ειδικότερα, αναφέρονται:

– Δυσλειτουργίες στην Τελωνειακή Υπηρεσία, η οποία λειτουργεί στην αίθουσα αποεπιβιβάσεων μόνο μεταξύ των ωρών 07.30-21.30 ή εκτός ωραρίου με καταβολή πολλαπλασίως αυξημένων δικαιωμάτων εκτέλεσης τελωνειακών εργασιών.

– Καθυστερήσεις εισόδου των κρουαζιερόπλοιων στον λιμένα Πειραιώς, λόγω της κατά προτεραιότητα εξυπηρέτησης από τον σταθμό VTS του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς των επιβατικών ακτοπλοϊκών πλοίων, με συνέπεια να χάνονται πτήσεις αναχώρησης τουριστών εκτός Ελλάδος.

– Καθυστερήσεις πλοήγησης και εισόδου των κρουαζιερόπλοιων στον λιμένα, λόγω μη διάθεσης πλοηγών από την Πλοηγική Υπηρεσία μετά τις 22.00, ως εκ της έλλειψης αυτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή