O ΔΗΚΤΗΣ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλο ενδιαφέρον για ΑΤΕ, μεγαλύτερο και το πακέτο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διάθεση πακέτου μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας από το ελληνικό Δημόσιο σε ξένους θεσμικούς επενδυτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ αρχικά προσφέρθηκε το 5% των μετοχών της ATE, τελικά λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των ξένων θα διατεθεί το 7,2% των μετοχών της τράπεζας. Μάλιστα, το 50% της ζήτησης καλύφθηκε από την Ελλάδα. H τιμή διάθεσης του πακέτου των μετοχών διαμορφώθηκε στα 5,05 ευρώ ανά μετοχή. Το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει περί τα 330 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση των μετοχών στους ξένους. Μετά την επιτυχημένη διάθεση των μετοχών το ποσοστό συμμετοχής του ελληνικου Δημοσίου στην Αγροτική περιορίζεται στο 75,7%.

Οι αλλαγές του ΜSCΙ

Νέες είσοδοι ελληνικών μετοχών στην αναθεώρηση των ευρωπαϊκών δεικτών της Μorgan Stanley Capital International (MSCI) που ανακοινώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στο Λονδίνο και θα ισχύσουν με βάση το κλείσιμο των μετοχών στις 31/5/2006. Στον ελληνικό MSCI Small Cap προστέθηκαν οι μετοχές των Blue Star, ΜΕΤΚΑ, Νεοχημική, Notos Com, ΟΛΠ, ενώ διαγράφεται η FG Europe. Στον δείκτη MSCI Standard Index προστίθεται η Motor Oil, καταλαμβάνοντας τη θέση των ΚΑΕ, ενώ η τράπεζα Πειραιώς και η Coca Cola 3E προστέθηκαν στους δείκτες MSCI Euro και Pan Euro και παράλληλα η στάθμιση του ΟΤΕ σε όλους τους δείκτες αυξήθηκε από το 60% στο 65%. Τους διεθνείς δείκτες του MSCI παρακολουθεί το 76% των διεθνών funds παγκοσμίως, ενώ πολλές μεταβολές αφορούν αποκλειστικά το ποσοστό της ελεύθερης διασποράς μιας μετοχής που θα λαμβάνεται υπόψη για τον καθορισμό των δεικτών.

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ

Εξελίξεις αναμένονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στο θέμα του Αστέρα Βουλιαγμένης με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για την ανάθεση του management του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές των δύο ξενοδοχειακών ομίλων, Starwood και Marriott που συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής βρίσκονται πολύ κοντά. Ηδη, το διοικητικό συμβούλιο έχει ζητήσει από τους εκπροσώπους των δύο ομίλων να βελτιώσουν τις προσφορές τους προκειμένου στην επόμενη συνεδρίαση να λάβει την τελική απόφαση ανάθεσης του management.

Δεν το(ν) πήγαινε το Δημόσιο

Μια σημαντική επιστροφή στην τραπεζική αγορά, καθώς ο κ. Θεοδόσης Μπουντουράκης αναλαμβάνει διευθυντής στη διεύθυνση private banking της Alpha Bank. Ο κ. Μπουντουράκης έμπειρο στέλεχος στη χρηματοοικονομική αγορά είχε τοποθετηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) από την οποία αποχώρησε πριν από λίγους μήνες. Ο δημόσιος τομέας δεν ταιριάζει σε κάποιους…

Νέο fund από όμιλο Λάτση

Την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Λάμπρου Αναγνωστόπουλου από τη LAMDA Development ανακοίνωσε χθες η εταιρεία. Οπως προ μηνός αποκάλυψε η «Κ», ο κ. Αναγνωστόπουλος θα αναλάβει τη διοίκηση νέας εταιρείας του ομίλου Λάτση που θα δραστηριοποιείται στον χώρο των ιδιωτικών επενδύσεων στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά. Παράλληλα, ο κ. Αναγνωστόπουλος θα διατηρήσει τον επιτελικό – συμβουλευτικό του ρόλο στα θέματα διεθνούς ανάπτυξης και νέων επενδύσεων του ομίλου Λάτση. Η ολοκλήρωση της θητείας του κ. Αναγνωστόπουλου στο «τιμόνι» της LAMDA Development σηματοδοτεί την πραγμάτωση του πρώτου κύκλου επενδύσεων της εταιρείας στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή