Εως 640 εκατ. στο Δημόσιο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσοδα 500 – 640 εκατ. ευρώ θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο από τη διάθεση του 35% των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.). Η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών στο Χρηματιστήριο (Χ.Α.) θα διεξαχθεί στο διάστημα 24 – 26 Μαΐου. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με περισσότερο από έναν αιώνα παρουσίας στον τραπεζικό χώρο, διαθέτει παρουσία σε ολόκληρη τη χώρα με 136 καταστήματα και 820 γραφεία των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ). Ειδικά για τη μετοχική συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, η διοίκηση του Ταμιευτηρίου υποστήριξε χθες ότι θα υπάρξει αμοιβαία ανταλλαγή μετοχών, με τα Ταχυδρομεία να αποκτούν το 10% του Τ.Τ. σε τιμή κατά 10% χαμηλότερη της τιμής εισαγωγής στο Χ.Α.

Αspis Βank

Σε ξένους θεσμικούς επενδυτές μεταβιβάστηκε χθες το 8,1% των μετοχών της Aspis Bank, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η μεταβίβαση του 31,55% των μετοχών της MarfiFinancial Group (MFG) στην Dubai Financial, ολοκληρώνοντας τη στρατηγική συμφωνία των δύο πλευρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή