Εντάχθηκε στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων έργο 7,4 εκατ. ευρώ για υποδοχή κρουαζιεροπλοίων

Εντάχθηκε στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων έργο 7,4 εκατ. ευρώ για υποδοχή κρουαζιεροπλοίων

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κατασκευή εγκαταστάσεων για την υποδοχή κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι Αργοστολίου, συνολικού προϋπολογισμού 7,4 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε, χθες, στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων με απόφαση του γενικού γραμματέα, κ. Σωτήρη Βόσδου.

Με το συγκεκριμένο έργο επιχειρείται η Κεφαλονιά να καταστεί δυνατή προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων, που μεταφέρουν τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου, η διακίνηση των οποίων προδιαγράφει και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας. Μετά τη δημοπράτηση του έργου, αναμένεται να αναδειχθεί ανάδοχος το προσεχές φθινόπωρο, με έναρξη των εργασιών οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν στις 31.12.2008. Το έργο προβλέπει την κατασκευή μιας κεντρικής και δύο πλευρικών νησίδων παραβολής επί πασσάλων για τον ελλιμενισμό των κρουαζιεροπλοίων, δύο μεταλλικών πεζογεφυρών για σύνδεση των νησίδων, καθώς και διαδρόμου προσπέλασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος της κρουαζιέρας έχει πληγεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων διανυκτερεύσεων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Μόνο στην Αθήνα η απομάκρυνση των κρουαζιεροπλοίων και η έξοδος του Πειραιά από τον χάρτη ως σταθμού στοίχισε τα τελευταία χρόνια πάνω από 150.000 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή