Βήμα προς την πλήρη απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών

Βήμα προς την πλήρη απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών από έξι συνολικά λιμάνια προς τα νησιά του Αιγαίου προχώρησε χθες το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, (YEN), υλοποιώντας ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της πλήρους απελευθέρωσης χωρίς, όμως, να φθάσει μέχρι τέλους… αφήνοντας «εκτός» πολλά περιφερειακά λιμάνια. H εξέλιξη αυτή, κατ’ αρχάς, κρίνεται θετικά από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, αλλά δεν ικανοποιεί τις θέσεις τους για πλήρη εναρμόνιση του εθνικού πλαισίου (νόμος 2932/2001) με το κοινοτικό πλαίσιο (Κανονισμός 3577/1992).

Με εγκύκλιο που υπογράφεται από τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου απελευθερώνονται οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις:

– Από Πειραιά προς Αγιο Νικόλαο, Αγκίστρι, Αίγινα, Ηράκλειο, Θήρα, Ικαρία, Ιο, Κάλυμνο, Κω, Μήλο, Μύκονο, Μυτιλήνη, Νάξο, Πάρο, Πόρο, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σαλαμίνα, Σάμο, Σητεία, Σίφνο, Σπέτσες, Σύρο, Τήνο, Υδρα, Χανιά και Χίο.

– Από τη Ραφήνα προς τα νησιά Ανδρο, Μύκονο, Τήνο.

– Από Λαύριο προς όλες τις κατευθύνσεις πλην Κέας.

– Από Κύμη προς όλες τις κατευθύνσεις πλην Σκύρου.

– Από την Ελευσίνα προς όλες τις κατευθύνσεις για τη μεταφορά οχημάτων.

– Από την Πάτρα προς την Κέρκυρα.

Για να λειτουργήσει η απελευθέρωση θα πρέπει σε κάθε κατεύθυνση να δραστηριοποιούνται τουλάχιστον δύο διαφορετικές εταιρείες και να υπάρχει άνω των 300 χιλιάδων επιβατών ετήσιο μεταφορικό έργο. Δεν απελευθερώνονται όσες γραμμές επιδοτούνται. Παρά την εξαγγελθείσα μερική απελευθέρωση από το YEN οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θεωρούν ότι θα πρέπει να γίνουν ακόμη βήματα, όπως: να καταργηθούν όλα τα μη ανταποδοτικά τέλη υπέρ τρίτων που εντάσσονται στους ναύλους και τους επιβαρύνουν σε ποσοστό άνω του 20% και να καταργηθεί η υποχρεωτική, σήμερα, δεκάμηνη δρομολόγηση των πλοίων.

Πάντως, το μέλλον του «αρραβώνα» ακτοπλόων και υπουργείου, φαίνεται, θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα υλοποίησης των μέτρων που οδηγούν προς την πλήρη απελευθέρωση. Και ο πρώτος «έλεγχος» θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΑ.

«Εάν τα λόγια δεν έχουν αρχίσει να γίνονται πράξη τότε κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ληφθεί απόφαση να ακινητοποιήσουμε τα πλοία εκ νέου», ανέφερε στην «K» γνωστός ακτοπλόος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή