Εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της LYNNE από την BSB

Εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της LYNNE από την BSB

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας κατασκευής και εμπορίας γυναικείων ενδυμάτων LYNNE ΑΒΕΕ προχώρησε η διοίκηση της εταιρείας BSB ΑΒΕΕ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ, σε συνέχεια της ήδη υπάρχουσας συμμετοχής της τελευταίας, στο μετοχικό κεφάλαιο της πρώτης.

Οι διοικήσεις των δύο εταιρειών επεσήμαναν χθες ότι η κίνηση αυτή ενέχει πολλαπλά οφέλη και για τις δύο πλευρές, για την BSB συνεπάγεται την προσέγγιση ενός διαφορετικού αγοραστικού κοινού ηλικιακά, στο οποίο μέχρι σήμερα δεν είχε πρόσβαση, για τη LYNNE η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της και η ισχυροποίηση του brand name αποτελούν δεδομένα.

Συμφωνία

Κατόπιν της σύναψης της εν λόγω συμφωνίας, η BSB διαθέτει πλειοψηφικό μερίδιο 51%, δύο στελέχη της, οι κ. Π. Κιρμίτσας και Δ. Γεωργόπουλος, διαθέτουν 29%, ενώ οι δύο μέτοχοι της LYNNE, κ.κ. Μαρία Κουτσαύτη και Κων/νος Κουτσαύτης διατηρούν ποσοστό 20%.

Η εταιρεία LYNNE διαθέτει συνολικά 43 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Σ. Αραβία και Λίβανο και το 2005 παρουσίασε κύκλο εργασιών συνολικού ύψους 12,53 εκατομμυρίων ευρώ, από 15,02 εκατομμύρια ευρώ το 2004 και κέρδη 1,22 εκατομμύρια ευρώ έναντι 1,79 εκατομμυρίων ευρώ το προηγούμενο έτος. Η BSB διαθέτει 58 καταστήματα στην Ελλάδα και 21 στο εξωτερικό, ενώ το 2005 παρουσίασε κύκλο εργασιών ύψους 40,02 εκατ. ευρώ, έναντι 33,46 εκατ. ευρώ, και κέρδη ύψους 8,80 εκατ. ευρώ έναντι 4,01 εκατ. ευρώ το 2004.

Η συμφωνία προβλέπει την αυτόνομη λειτουργία των δύο εταιρειών, καθώς επίσης και την αυτόνομη ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων τους, τόσο εντός όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων σε χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και της Ανατολικής Ευρώπης. Ηδη δρομολογείται η λειτουργία του πρώτου καταστήματος LYNNE στην Αίγυπτο, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Παρουσία

Σημειώνεται ότι η LYNNE διαθέτει παρουσία στην ελληνική αγορά της γυναικείας ένδυσης από το 1989 και οι δανειακές της υποχρεώσεις σήμερα κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα.

Τόσο ο σχεδιασμός όσο και η κοπή των ενδυμάτων γίνονται στην Ελλάδα, ενώ η παραγωγή πραγματοποιείται σε συνεργασία με βιοτεχνίες φασόν, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Συσπείρωση

Η συμφωνία, πάντως, αποτελεί χαρακτηριστικό της τρέχουσας κατάστασης στην αγορά ένδυσης, όπου ανιχνεύονται έντονες συσπειρωτικές τάσεις. Βασική αιτία είναι η μετατόπισή της προς τις χώρες της Ασίας, αλλά και η ανάγκη διάθεσης διαφοροποιημένων προϊόνων από τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή