O ΔΗΚΤΗΣ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βουλή τα σενάρια για την TIM Ελλάς

Μέχρι τη Βουλή έφτασαν τα σενάρια που φέρνουν τον Αιγύπτιο επιχειρηματία Ναγκίμπ Σαουίρις να επιδιώκει την εξαγορά της ΤΙΜ Ελλάς και τη συγχώνευσή της με την Tellas, την οποία ήδη ελέγχει μέσω της ιταλικής Wind. Ο κ. Σαουίρις δεν έχει κρύψει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ΤΙΜ Ελλάς και σχεδόν σε όλες τις συνεντεύξεις του αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα. Χθες, τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Δημ. Πιπεργιάς, Βασ. Κεγκέρογλου, Ροδ. Ζήση και Χρ. Πρωτόπαπας) κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης Δημ. Σιούφα. Ζητούν να πληροφορηθούν πώς αντιμετωπίζει το υπουργείο το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Tellas «με δεδομένη την τεράστια σημασία των δικτύων της ΔΕΗ για την ανάπτυξη των δικτύων τηλεπικοινωνιών και την υπεραξία που δημιουργούν στις σχετικές επιχειρήσεις».

Διαψεύδει η Ιntracom

«Δεν τίθεται κανένα θέμα μεταφοράς πόρων εκτός της χώρας» υποστηρίζει σε προσεκτική ανακοίνωσή της η Intracom, με αφορμή πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η μισή παραγωγή της Παιανίας θα μετακομίσει στη Ρουμανία. Πάντως, οι πληροφορίες για περικοπές προσωπικού κυκλοφορούν κάθε φορά που ο κ. Σ. Κόκκαλης βρίσκεται προ δύσκολων αποφάσεων, όπως συμβαίνει αυτές τις ημέρες με τον ραδιοσταθμό Flash. Στην ανακοίνωση της Intracom αναφέρεται ότι η υλοποίηση της στρατηγικής ανάπτυξης της Intracom Telecom αναμένεται να απαιτήσει την αύξηση του επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού. Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται η υπογραφή της συμφωνίας με τη ρωσική Sistema για την πώληση της Intracom Telecom. Τα δημοσιεύματα που ήταν η αιτία του θορύβου βασίστηκαν, μάλιστα, σε επίσημες δηλώσεις στελέχους του ρωσικού ομίλου.

Συμπτώσεις…

Και ξαφνικά ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ανεβάζει τους τόνους για την εξαγορά της Finansbank… Και ενώ στην πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση της τράπεζας, όλοι είχαν να πουν μια καλή κουβέντα για την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας -μεταξύ αυτών και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων- ανακοίνωση του συλλόγου αλλάζει στάση σχολιάζοντας ότι «αυτήν τη στιγμή πυκνώνουν οι προβληματισμοί που αφορούν την εξαγορά». Εντελώς συμπτωματικά, αυτήν τη στιγμή τους τόνους εναντίον της διοίκησης της ETE ανεβάζει και το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την άρνηση του κ. Αράπογλου να… καταθέσει στη Βουλή για την εξαγορά. Συμπτώσεις, θα πείτε….

Αποθάρρυνση επενδύσεων

«Εντάξει, πέρα από το κόστος, είναι κι αυτή η απίστευτη γραφειοκρατία που πρέπει να αντιμετωπίσει όποια επιχείρηση αποφασίσει να επενδύσει εδώ». Τη φράση ακούσαμε ξανά από στέλεχος επιχείρησης, αυτήν τη φορά της Tetra Pak, στο πλαίσιο μιας γενικότερης συζήτησης περί επενδύσεων. H τοποθέτηση αυτή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα όταν εκφράζεται από μια πρωτοπόρο στη χάρτινη συσκευασία με παρουσία σε 165 χώρες, 53 εργοστάσια παραγωγής, που διακινεί διεθνώς 120 δισ. συσκευασίες σε ετήσια βάση. Στην Ελλάδα έχει θυγατρική και συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής γάλακτος και χυμών.

Καυτές δεξαμενές

Το μείζον θέμα της μετεγκατάστασης των δεξαμενών καυσίμων από το Πέραμα ανακινεί η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Οπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας υπέγραψε απόφαση για τη συγκρότηση Επιτροπής που θα αναλάβει να βρει το συντομότερο δυνατό τον καταλληλότερο χώρο σε άλλη περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής. Το πρόβλημα είναι ότι όπου και αν είναι ο χώρος που θα υποδείξει η Επιτροπή, αυτός αναπόφευκτα θα ανήκει σε κάποια δημοτική περιφέρεια. Αλλά το ερώτημα είναι ποιος δημοτικός άρχοντας θα δεχθεί να φιλοξενήσει δεξαμενές καυσίμων ενώ επίκεινται εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή