Κόντρα στις πτωχεύσεις ο πρωτογενής τομέας

Κόντρα στις πτωχεύσεις ο πρωτογενής τομέας

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω αύξησης πτωχεύσεων και επιδείνωσης της πιστοληπτικής ικανότητας του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων το 2005, κλάδοι του πρωτογενούς τομέα, όπως η αλιεία και οι ιχθυοκαλλιέργειες, παρουσίασαν σημαντική βελτίωση. Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από στοιχεία μελέτης της ICAP, όπου διαπιστώνεται επιδείνωση της πιστοληπτικής ικανότητας των ελληνικών επιχειρήσεων κατά 16% σε σχέση με το 2004 και αύξηση των πτωχεύσεων κατά 39%.

Εντύπωση προκαλεί η διαπίστωση πως οι επιχειρήσεις του λιανικού και χονδρικού εμπορίου παρουσίασαν επιδείνωση – πλην εκείνων που δραστηριοποιούνται στην αγορά του αυτοκινήτου, όπως βενζινάδικα, πωλήσεις, συντήρηση, ανταλλακτικά κ.λπ. Επίσης, παρατηρήθηκε μεγαλύτερη επιδείνωση στις βιομηχανικές εταιρείες παρά στις εμπορικές και τις υπηρεσίες, όπου παρουσιάστηκε βελτίωση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως σε τηλεπικοινωνίες, πληροφορική και διαχείριση ακίνητης περιουσίας. Αντίθετα, επιδείνωση παρουσίασαν επιχειρήσεις στους χώρους των ξενοδοχείων, εστιατορίων και εκπαίδευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή