Aspis Bank: ο δείκτης αποτελεσματικότητας βελτιώθηκε 8 μονάδες

Aspis Bank: ο δείκτης αποτελεσματικότητας βελτιώθηκε 8 μονάδες

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή αύξηση κατά 40% σημείωσαν τα καθαρά, μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας, κέρδη της Aspis Bank στο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρήσης. Τα κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα τέλη Μαρτίου στα 3,2 εκατ. ευρώ έναντι 2,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2005.

Στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας συνέβαλε καθοριστικά η συγκράτηση του λειτουργικού κόστους το οποίο μειώθηκε κατά 3%. H μείωση αυτή, σε συνδυασμό με την ενίσχυση κατά 7% των λειτουργικών εσόδων οδήγησαν στην περαιτέρω βελτίωση του δείκτη αποτελεσματικότητας (κόστος προς έσοδα) κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005.

Τα δάνεια προς επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 13% και τα δάνεια προς νοικοκυριά, συμπεριλαμβανομένων των στεγαστικών δανείων, αυξήθηκαν κατά 14% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο 2005. Οι εκταμιεύσεις νέων στεγαστικών δανείων στο πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 35%. Τα δάνεια προς νοικοκυριά αποτελούσαν το 56% του συνολικού χαρτοφυλακίου χρηματοδοτήσεων, και τα δάνεια προς επιχειρήσεις αποτελούσαν το 44%. Κύρια πηγή εσόδων της τράπεζας ήταν οι χορηγήσεις, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να σημειώνουν αύξηση κατά 19%, ενώ τα λοιπά έσοδα εκμετάλλευσης ενισχύθηκαν κατά 40%. Τα καθαρά έσοδα από προμήθειες μειώθηκαν κατά 13%, κυρίως λόγω μείωσης των εσόδων από προμήθειες που σχετίζονται με την τιτλοποίηση η οποία είχε ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο 2003.

Στελέχη της τράπεζας υπογραμμίζουν τη συγκράτηση του λειτουργικού κόστους (-35) και ειδικά την περιστολή των εξόδων διοίκησης τα οποία μειώθηκαν κατά 11%. Με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aspis Bank κ. Κωνσταντίνος Καρατζάς, δήλωσε: «οι θετικές επιδόσεις της τράπεζας κατά το α΄ τρίμηνο 2006 επιβεβαιώνουν την πεποίθησή μας για σημαντικά αυξημένη κερδοφορία στο σύνολο του έτους, με κύριους άξονες την περαιτέρω μείωση των λειτουργικών εξόδων και παράλληλη αύξηση των λειτουργικών εσόδων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή