Χ.Α.: Δοκιμασία στις αντοχές των επενδυτών

Χ.Α.: Δοκιμασία στις αντοχές των επενδυτών

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επώδυνη χρηματιστηριακά η τρίτη εβδομάδα του Μαΐου, δοκίμασε τις αντοχές των επενδυτών. Η κεφαλαιοποίηση της Σοφοκλέους διολίσθησε κάτω από τα 140 δισ. ευρώ, ενώ οι συνολικές απώλειες από τις 9 Μαΐου 2006, που ξεκίνησαν οι αναταράξεις, του Γενικού Δείκτη είναι πάνω από 10%.

Παρ’ όλα αυτά το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζει να διατηρεί τα πρωτεία από πλευράς απόδοσης από την αρχή του έτους σε σύγκριση με τα άλλα χρηματιστήρια της Ευρωζώνης. Ειδικότερα ο ελληνικός γενικός δείκτης ενισχύεται σε ποσοστό 6,71%, ενώ την ίδια χρονική περίοδο που εξετάζουμε, η Φρανκφούρτη κερδίζει 4,77%, το Παρίσι έχει άνοδο 4,10%, ενώ χαμηλότερα τα κέρδη για το Λονδίνο και τον δείκτη Ftse-100 με άνοδο 0,94%.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από το διεθνές οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, ο δείκτης Dow Jones στη Wall Street ενισχύεται από τις αρχές του έτους σε ποσοστό 3,83%, ο δείκτης S&P 500 έχει κέρδη 1,08%, ενώ σε αρνητική απόδοση βρίσκεται ο Nasdaq, σημειώνοντας απώλειες -1,13%.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι ο εγχώριος τραπεζικός κλάδος έχει κέρδη 4,93% από την αρχή του έτους ενώ οι τηλεπικοινωνίες ενισχύονται σε ποσοστό 1,58%. Στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx-600 τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει ο κλάδος των πρώτων υλών σε ποσοστό 15,52% και ακολουθούν οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες 12,50% και ο κατασκευαστικός κλάδος με άνοδο 10,45%. Αντίστοιχα στον αμερικανικό δείκτη S&P 500, τα υψηλότερα κέρδη καταγράφουν οι μεταφορές 7,58% και ακολουθούν ο κλάδος ενέργειας 7,32% και μέσα μαζικής επικοινωνίας 7,20%.

Η αβεβαιότητα και η νευρικότητα κυριάρχησαν και στο άνοιγμα της χθεσινής τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή