Συμβόλαιο ανανέωσης για το «Athenaeum Intercontinental»

Συμβόλαιο ανανέωσης για το «Athenaeum Intercontinental»

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως το έτος 2028 το Athenaeum Intercontinental θα διατηρήσει την επωνυμία του διεθνούς ξενοδοχειακού ομίλου καθώς υπογράφηκε συμβόλαιο ανανέωσης της συνεργασίας με την ιδιοκτήτρια εταιρεία της γνωστής ξενοδοχειακής μονάδας της Αθήνας.

Οπως επισημαίνει στην «K» ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, η νέα συμφωνία συνεργασίας των δύο πλευρών έχει 20ετή ισχύ καθώς το υφιστάμενο συμβόλαιο συνεργασίας λήγει το 2008. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ με τετραετή διάρκεια. Ηδη, έχει ολοκληρωθεί η πλήρης ανακαίνιση των συνεδριακών χώρων του ξενοδοχείου. Το επόμενο διάστημα σταδιακά ανά όροφο θα προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός και των 550 δωματίων της μονάδας, επισιτιστικών τμημάτων της, ενώ θα δημιουργηθεί και μονάδα Spa. Οι συνεδριακοί χώροι του Intercontinental έχουν τη μεγαλύτερη δυναμικότητα συγκριτικά με τα άλλα ξενοδοχεία της Αθήνας, καθώς μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα εκδηλώσεις έως 3.500 άτομων.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, παρότι το Intercontinental διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με το μέγεθος των συνεδριακών χώρων του για την υποδοχή εκδηλώσεων, εκφράζει την άποψη ότι θα προκύψουν σημαντικά οφέλη τόσο για το ξενοδοχείο όσο και, γενικότερα, για το ξενοδοχειακό προϊόν της Αθήνας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι περίπου 60.000 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ετησίως προέρχονται από τη διοργάνωση συνεδριακών και άλλων εκδηλώσεων. Αντίστοιχα, τονίζει ότι η κρίση στον κλάδο της κρουαζιέρας τα τελευταία χρόνια ήταν πλήγμα για τον αθηναϊκο τουρισμό, ενώ μόνο για το Intercontinental οδήγησε σε απώλεια, ετησίως, περίπου 40.000 διανυκτερεύσεων. Το συνεδριακό κέντρο στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο, για την προσέλκυση μεγάλων συνεδριακών εκδηλώσεων, θα πρέπει να έχει δυναμικότητα περί τα 5.000 άτομα. Επίσης, ο γενικός διευθυντής του Intercontinental φέρνει ως παράδειγμα την περίπτωση της Βαρκελώνης, η οποία μετά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 1992 ανέπτυξε σημαντικές συνεδριακές υποδομές τα επόμενα χρόνια, στηρίζοντας το ξενοδοχειακό της προϊόν έως σήμερα. Μάλιστα, εκτιμά πως υπό την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει το συνεδριακό κέντρο θα αναπτυχθεί εκ νέου ο κλάδος της κρουαζιέρας και μέσα από μία στοχευμένη διαφημιστική εκστρατεία θα προβληθούν τα πλεονεκτήματα του αθηναϊκού τουρισμού και θα μπορούσαν να κατασκευαστούν και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες πολυτελείας στην πρωτεύουσα τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζει ότι πέραν των πολιτιστικών και άλλων στοιχείων θα πρέπει να προβληθεί το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, καθώς πολλές φορές εκπλήσσει θετικά τους τουρίστες που επισκέπτονται για πρώτη φορά την πρωτεύουσα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει και μία πρωτιά του Intercontinental της Αθήνας που θα αποτελέσει μοντέλο και για άλλες ξενοδοχειακές μονάδες της αλυσίδας στο εξωτερικό. Δηλαδή, τη λειτουργία του 8ου και 9ου ορόφου στο ξενοδοχείο με ξεχωριστή ρεσεψιόν και επαγγελματικό προσανατολισμό. Αναφερόμενος στους επενδυτικούς προσανατολισμούς της Intercontinental διεθνώς τονίζει ότι επικεντρώνεται περισσότερο στη λειτουργία ξενοδοχείων, διαθέτοντας το management και όχι την ιδιοκτησία, ενώ στην επόμενη πενταετία στοχεύει να θέσει υπό τη σκέπη της περί τα 60.000 δωμάτια κυρίως σε αναδυόμενες αγορές της Ασίας.

Η Intercontinental έχει καθιερωθεί τις τελευταίες δεκαετίες ως μία από τις μεγαλύτερες και διεθνώς επεκτεινόμενες ξενοδοχειακές αλυσίδες. Ο όμιλος με τη διεθνή ονομασία Intercontinental Hotels Group έχει στην ιδιοκτησία του ή διαχειρίζεται περισσότερα από 3.500 ξενοδοχεία, συνολικής δυναμικότητας που ξεπερνά τα 537.000 δωμάτια σχεδόν σε 100 χώρες. Ορισμένες από τις μεγαλύτερες μονάδες βρίσκονται σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Σικάγο, Σαν Φρανσίσκο, Σαν Ντιέγο, Ορλάνο και Τορόντο, καθώς και σε Χονγκ Κονγκ, Κίνα και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως το Λόνδίνο και το Παρίσι. Κάτω από την ομπρέλα του ομίλου βρίσκονται εκτός από τα ομώνυμα ξενοδοχεία και τα Crowne Plazza, Hotel Indigo, Holiday Inn, Express by Holiday Inn, Holiday Inn Express, Staybrigde Suites, Candlewood Suites.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή