Στην ανάπτυξη ΑΠΕ στο ΝΔ Αιγαίο ο Μυτιληναίος

Στην ανάπτυξη ΑΠΕ στο ΝΔ Αιγαίο ο Μυτιληναίος

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ομιλος Μυτιληναίου εισέρχεται στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της οικονομικής ανάπτυξης των νησιών του Νοτιοδυτικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, προωθείται επιχειρηματικό σχέδιο που θα αφορά τη δημιουργία του φυσικού πάρκου παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας στην Ευρώπη, συνολικής ισχύος περίπου 800 MW. Η συνδυασμένη ανάπτυξη του αιολικού δυναμικού θα αναπτυχθεί στη Μήλο, που εκμεταλλεύεται παράλληλα το γεωθερμικό πεδίο με μία μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ισχύος μέχρι 100 MW, και στα νησιά Κίμωλο, Πολύαιγο, Σέριφο.

Εμφαση έχει δοθεί στο επιχειρηματικό σχέδιο στη διασύνδεση των νησιών αυτών με υποβρύχια καλώδια και την τελική διασύνδεση με το διασυνδεδεμένο σύστημα στην περιοχή του Λαυρίου.

Ειδικά για τη Σέριφο, όπου έχει γίνει η αρχική χωροθέτηση, και αποτελεί το πρώτο βήμα του έργου αυτού, προβλέπεται η εγκατάσταση 87 Α/Γ, τύπου Vestas – V90, συνολικής ισχύος 260 MW στο βόρειο τμήμα της νήσου. Για τη διασύνδεση των μονάδων με το δίκτυο, προβλέπεται αφενός η κατασκευή στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού κεντρικού υποσταθμού 32/150 kV, αφετέρου η πόντιση δύο τριπολικών υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης 150 kV, η ζεύξη των οποίων θα γίνει μέσω αντίστοιχου υποσταθμού ανύψωσης τάσης (ΚΥΤ 150/400 kV), σε υφιστάμενο πυλώνα υψηλής τάσης του δικτύου των 400 kV στο Λαύριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή