O ΔΗΚΤΗΣ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νανόπουλος: «Στήριξη» στις τραπεζικές μετοχές

«Τα οικονομικά αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών είναι θετικά και τα βασικά οικονομικά τους μεγέθη δεν έχουν μεταβληθεί. Δεν άλλαξε τίποτα που να δικαιολογεί την πτώση των τιμών των μετοχών των τραπεζών στο ελληνικό χρηματιστήριο», αυτό τόνισε σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Νίκος Νανόπουλος, στο περιθώριο της συνόδου του ΟΟΣΑ που πραγματοποιείται στο Παρίσι. O κ. Νανόπουλος τόνισε ακόμα πως οι συγχωνεύσεις σε εσωτερικό επίπεδο συχνά ενθαρρύνονται από τις κυβερνήσεις, οι οποίες επιθυμούν να δημιουργήσουν «εθνικούς πρωταθλητές». Ωστόσο, πολλές φορές τέτοια φιλόδοξα σχέδια προσκρούουν στην απειλή ενδεχόμενων μαζικών απολύσεων και τον φόβο δημιουργίας εθνικών ολιγοπωλίων.

Κίνδυνοι για τουρισμό

Η διατήρηση του μοντέλου της έντονης εποχικότητας σε συνδυασμό με την προσφερόμενη χωρητικότητα και την κακή ποιότητα των αεροδρομίων, συνιστούν κίνδυνο επενδυτικής και αναπτυξιακής ανάσχεσης στους τουριστικούς προορισμούς επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στην τελευταία του μελέτη που παρουσιάστηκε στην Κρήτη για την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού. Επίσης, ένα από τα σημεία που πρέπει να προσεχθούν είναι και η εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τουριστικά σε επίπεδο κόστους, αλλά σε επίπεδο διαφοροποίησης προϊόντος και προσφοράς εμπλουτισμένων τουριστικών εμπειριών.

Συζητήσεις με πολλούς

Ο μεγάλος εφιάλτης των χρηματιστηρίων της Ζώνης του Ευρώ, είναι η νέα κοινοτική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με την οποία οι επενδυτές αλλά και τα διάφορα διεθνή χαρτοφυλάκια θα μπορούν να πραγματοποιούν πράξεις εκτός της χρηματιστηριακής πλατφόρμας – δηλαδή μέσα από τράπεζες ή το Διαδίκτυο. Οπως επισήμανε ο πρόεδρος του Χ.Α. Σπύρος Καπράλος, θα έχουμε ραγδαίες αλλαγές στο μέλλον όπου και θα δούμε «γάμους» των μεγάλων αγορών της Δ. Ευρώπης. Η Σοφοκλέους μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις μιλά με πολλούς, είπε ο κ. Καπράλος.

Νέο δ.σ. στη Μarfin

Με ισχυρή αραβική παρουσία, μετά την πρόσφατη εξαγορά του 33% των μετοχών της Marfin, ανακοινώθηκε χθες το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Τη θέση του προέδρου κατέχει ο κ. Soud Ba’alawy, ενώ μετέχουν ακόμα ως εκτελεστικά μέλη οι κ. Udayan Bose και Sayanta Basu. Θέση μη εκτελεστικού μέλους κατέχει ο κ. Abdulhakeem Kamkar. O κ. A. Βγενόπουλος κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Marfin. Τέλος, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση της Marfin, ο κ. Λ. Χιλιαδάκης πρόκειται σύντομα να αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην Εγνατία Τράπεζα και την κεντρική ευθύνη για τις συγχωνεύσεις που θα επακολουθήσουν σε επίπεδο θυγατρικών τραπεζών. O κ. Β. Κελτσόπουλος θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Διοίκησης και μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της MARFIN F.G.

Υποβάθμιση ΟΠΑΠ

Σε μείωση της σύστασης «ουδέτερη» (neutral) από «καλύτερα από την αγορά» (outperform) και της τιμής-στόχου στα 29 από 30 ευρώ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, προχώρησε χθες η ελβετική τράπεζα Credit Suisse. Ως αιτία για την υποβάθμιση επικαλέστηκε τις καθυστερήσεις στην εισαγωγή των αγώνων του ελληνικού πρωταθήματος στο «Στοίχημα». H μετοχή του ΟΠΑΠ έχει τιμή που αντιστοιχεί 16,73 φορές στα προβλεπόμενα κέρδη του 2006, που είναι σημαντικά χαμηλότερος από το 25,26 του αντίστοιχου πολλαπλασιαστή κερδών για τον πανευρωπαϊκό κλάδο τυχερών παιγνίων. H μετοχή του ΟΠΑΠ έκλεισε χθες με πτώση 6,16% στα 25,90 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή