Αποκλιμάκωση έντασης στην Εθνική

Αποκλιμάκωση έντασης στην Εθνική

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιορίζεται η ένταση της αντιπαράθεσης για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας και την ολοκλήρωση της εξαγοράς της τουρκικής τράπεζας Finansbank. Χθες, οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών ταμείων της ETE ζήτησαν ολιγοήμερη αναβολή της Γενικής Συνέλευσης, για την 1η Ιουνίου. Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ETE είχαν τη δυνατότητα να ζητήσουν αναβολή της συνέλευσης έως και 30 ημέρες, διάστημα που θα μπορούσε να εκτροχιάσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της συμφωνίας. Εξακολουθούν, ωστόσο, να υποστηρίζουν ότι δεν ικανοποιήθηκαν από τις εξηγήσεις του επικεφαλής της Εθνικής κ. Τάκη Αράπογλου.

Ο κ. Αράπογλου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την ολιγοήμερη, τελικά, αναβολή, ενώ με σαφή διάθεση κατευνασμού της έντασης δήλωσε ότι, αφού ενημέρωσε αναλυτικά τους μετόχους της τράπεζας, πλέον είναι έτοιμος να ενημερώσει και τη Βουλή, αν και δεν έχει σχετική υποχρέωση βάσει της νομοθεσίας. Παράληλλα στη χθεσινή συνέλευση προχώρησε σε εκταταμένη ανάλυση των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από την εξαγορά, με στόχο να καλύψει ολόκληρο το φάσμα των προβληματισμών που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα.

Οπως μεταδίδουν στελέχη της τράπεζας, πλέον τα περιθώρια ελιγμών των εργαζομένων έχουν εξαντληθεί. Ετσι, την επόμενη Πέμπτη 1 Ιουνίου αναμένεται να ληφθεί η κρίσιμη απόφαση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ETE, η οποία θα προσεγγίσει τα 3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «K», στόχος της διοίκησης είναι να ληφθούν όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου και αμέσως να ξεκινήσει η αύξηση. H άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η αύξηση. Η στάση των ταμείων δεν έχει πάντως ξεκαθαριστεί, με την κυβέρνηση, διά του υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη, να επαναλαμβάνει ότι οι διοικήσεις τους θα πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο για το συμφέρον των ασφαλισμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή