Ηλεκτρονική Αθηνών: διείσδυση στην κινητή τηλεφωνία και επέκταση δικτύου στην Αττική

Ηλεκτρονική Αθηνών: διείσδυση στην κινητή τηλεφωνία και επέκταση δικτύου στην Αττική

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αξιοποίηση ιδιόκτητου ακινήτου στην Ελευσίνα, με παράλληλη επέκταση του δικτύου της εντός της Αττικης, και η διείσδυσή της στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας είναι οι βασικές στρατηγικές κινήσεις που προωθεί η Ηλεκτρονικη Αθηνών το τρέχον διάστημα.

Αναλυτικότερα, η εισηγμένη επανέρχεται στον τομέα της κινήτης τηλεφωνίας, στον οποίο είχε δραστηριοποιηθεί προ δεκαετίας, εκμεταλλευόμενη τα περιθώρια ανάπτυξης που παρουσιάζει σήμερα η συγκεκριμένη αγορά.

Συμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, η διοίκηση πραγματοποιεί επαφές με τις διοικήσεις των εταιρειών Vodafone και TIM και οι σχετικές αποφάσεις αναμενεται να ληφθούν σε σύντομο διάστημα. Παράλληλα, με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται το πρόγραμμα ανάπτυξης του δικτύου της στον N. Αττικης με τη δημιουργια νέων Μegastores.

Ετσι, εντός του Οκτωβρίου πρόκειται να λειτουργήσει το νέο υπερκατάστημα στην Ελευσίνα, το οποίο θα στεγάζεται σε πολυόροφο κτίριο, ιδιοκτησίας του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ηλεκτρονικής Αθηνών, κ. Γιάννη Στρούτση.

Οπως αναφέρει στην «K» ο κ. Στρούτσης, απέκτησε το συγκεκριμένο ακίνητο προ τριετίας, το ισόγειο του οποίου έχει μισθώσει η εισηγμένη σε συμφέρουσα τιμή. Παράλληλα εξελίσσονται επαφές με μεγάλες επιχειρήσεις, προκειμένου να μισθώσουν τους υπόλοιπους ορόφους του κτιρίου. Εν τω μεταξύ, προχωρεί η ριζική ανακαίνιση του σημείου πώλησης που διαθέτει η ΗΛΕ.ΑΘ. στην Παλλήνη, ενώ έως το τέλος του 2007 θα έχουν ιδρυθεί και πέντε ακόμη υπερκαταστήματα.

Στην παρούσα φάση διενεργείται έρευνα αγοράς προκειμένου να εντοπιστούν τα νέα σημεία πώλησης.

Εξάλλου, ομαλά εξελίσσεται και η επέκταση της εταιρείας στη Σερβία, η οποία θα αποτελέσει το εφαλτήριο ανάπτυξής της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλακνίων. Ετσι, σύντομα θα λειτουργήσει στη Σερβία το μισθωμένο Megastores Electronica, έκτασης 2.500 τ.μ., ενώ ήδη επιδιώκεται και η εξεύρεση και δεύτερου χώρου για τη δημιουργία και άλλου καταστήματος στην ίδια περιοχή.

Οσον αφορά την αγορά της Κύπρου, η εταιρεία κατέχει σήμερα μερίδιο αγοράς 6%. Ανοδικά κινούνται και τα μεγέθη της στο εννεάμηνο, στη διάρκεια του οποίου εκτιμάται ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος των 4 εκατ. ευρώ, που αποτελούσε την αρχική πρόβλεψη της διοίκησης για το σύνολο του έτους.

Επιπλέον, τόσο ο βαθμός καλύψης βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων όσο και η αυξημένη ρευστότητα επιτρέπουν την εφαρμογή της στρατηγικης ανάπτυξης χωρίς την ανάγκη δανεισμού, ο οποίος σήμερα είναι μηδενικός. Εν τω μεταξύ, προχθές σε ειδική εκδήλωση παρουσιάστηκε η νέα διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας, με πρωταγωνιστή τον γνωστό «Αλέκο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή