ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση μεγεθών για τη ΔΡΟΜΕΑΣ

Αυξημένα μεγέθη καταγράφει η εταιρεία κατασκευής επίπλων Παπαπαναγιώτου ΑΒΕΕΑ ΔΡΟΜΕΑΣ το πρώτο τρίμηνο του 2006, όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή, τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας. Πάντως, κατόπιν σχετικής ομόφωνης απόφασης της γ.σ., η εταιρεία δεν θα διανείμει μέρισμα στους μετόχους της για τη χρήση του 2005. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης είναι ενισχυμένος κατά 22%, στα 3,84 εκατ. ευρώ από 3,15 ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ τα κέρδη μετά φόρων είναι αυξημένα κατά 47%, στα 440.000 ευρώ το πρώτο τρίμηνο φέτος, έναντι 300.000 ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ακόμη τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε 810.000 ευρώ, από 720.000 ευρώ το περσινό τρίμηνο, αυξημένα κατά 12,2%, ενώ με προσωρινά στοιχεία, ο κύκλος εργασιών μέχρι τις 25-5-06 είναι αυξημένος κατά 36%, συγκριτικά με πέρυσι, στα 6,06 εκατ. ευρώ από 4,45 εκατ. ευρώ.

5,03% η Smallcap στη Μηχανική

Το 5,03% του μετοχικού κεφαλαίου της τεχνικής εταιρείας Μηχανική ελέγχει πλέον η Smallcap World Fund INC, όμιλος διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αμερικανική εταιρεία πραγματοποίησε συναλλαγές επί των μετοχών της εταιρείας στις 23 Μαΐου, μετά τις οποίες κατέχει ποσοστό άνω του 5% του μετοχικού κεφαλαίου. Κατά την προηγούμενη μέρα, 22 Μαΐου, το ποσοστό αυτό ήταν 4,58%.

Προώθηση της ανάπτυξης

Εκδήλωση με θέμα «Αναπτυξιακές προοπτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες» πραγματοποιείται σήμερα στην Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας. Στην εκδήλωση συμμετέχει κλιμάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης και η Εταιρεία Φίλων Μνημείων της Παλαιομάνινας. Θα αναπτυχθούν από τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας κ. Σπύρο Παπαδόπουλο και τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης αναπτυξιακά θέματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή