Αύξηση κερδών 361% η Marfin το α΄ τρίμηνο

Αύξηση κερδών 361% η Marfin το α΄ τρίμηνο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακή αύξηση κατά 361% παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας της Marfin στο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρήσης. Τα κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 31,1 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε κέρδη 0,61 ευρώ ανά μετοχή.

Η επίδοση του πρώτου τριμήνου είναι κατά πολύ υψηλότερη των αρχικών εκτιμήσεων. Σημειώνεται ότι η εκτίμηση της διοίκησης για το σύνολο της φετινής χρήσης είναι ότι τα κέρδη θα διαμορφωθούν στα 82 εκατ. ευρώ ή 1,6 ευρώ ανά μετοχή. Επιπλέον των παραπάνω κερδών η Marfin παρουσίασε κατά το πρώτο τρίμηνο καθαρό εισόδημα, το οποίο αύξησε απ’ ευθείας την καθαρή θέση του ομίλου, ύψους 42,2 εκατ. ευρώ, προερχόμενο από τις υπεραξίες των στρατηγικών της συμμετοχών.

Σημειώνεται ότι η πλήρης απεικόνιση των κερδών που της αναλογούν από τις στρατηγικές επενδύσεις στην Εγνατία Τράπεζα και τη Λαϊκή Κύπρου θα αρχίσει να εμφανίζεται σταδιακά με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2006.

Σε υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκαν οι δείκτες αποδοτικότητας. Παρά το γεγονός ότι τα επενδεδυμένα κεφάλαια στην Εγνατία Τράπεζα και τη Λαϊκή Κύπρου δεν είχαν καμία συνεισφορά στα κέρδη, η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας διαμορφώθηκε στο 18,7%, ενώ η σχέση κόστους εσόδων διαμορφώθηκε στο 17,2%.

Πριν από την ενοποίηση των μεγεθών με την Εγνατία τα χορηγηθέντα δάνεια του Ομίλου Marfin έφθασαν τα 617 εκατ. ευρώ (+26%) ενώ οι καταθέσεις πελατών ανήλθαν σε 894 εκατ. ευρώ (+20%).Το ενεργητικό του ομίλου έφτασε τα 2,03 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία θα προχωρήσει στη διανομή 0,42 ευρώ ανά μετοχή και η αποκοπή του σχετικού δικαιώματος θα γίνει στις 7 Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή