Νέα τροπή, με απόφαση Αρείου Πάγου, για τους 2.500 χρονομισθωτές στο Village Inn

Νέα τροπή, με απόφαση Αρείου Πάγου, για τους 2.500 χρονομισθωτές στο Village Inn

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου παίρνει νέα τροπή η υπόθεση με τους 2.500 χρονομισθωτές στο ξενοδοχείο Village Inn του Πόρτο Καρράς, οι οποίοι πριν από περίπου 6 χρόνια απώλεσαν τα δικαιώματα χρονομίσθωσης, έπειτα από διαδικασία που κίνησε ο Ομιλος Στέγγου, νέος τότε, ιδιοκτήτης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο στους χρονομισθωτές να ασκήσουν το δικαίωμα επανεγκατάστασης στο ξενοδοχειακό συγκρότημα ή το δικαίωμα να ζητήσουν αποζημιώσεις αναγνωρίζοντας ότι η αποβολή τους ασκήθηκε καταχρηστικά. Τη σχετική διαδικασία για να αρθεί η αποβολή από την ξενοδοχειακή μονάδα Village Inn κίνησαν δικαστικά περί τους 70 από τους 2.500 χρονομισθωτές και την εκδίκαση της υπόθεσης έχει χειριστεί για λογαριασμό τους το δικηγορικό γραφείο της κ. Μιχελή Αθηνάς. H πλευρά των χρονομισθωτών ισχυρίστηκε ότι με σειρά ενεργειών από την πλευρά του Ομίλου Στέγγου έως την αποβολή από το συγκρότημα τούς δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι δεν θα αμφισβητηθεί η ισχύς των χρονομεριστικών συμβάσεων. Μάλιστα, υπάρχει και σχετική επιστολή του Ομίλου τον Οκτώβριο του 1999, που αναφερόταν σε θέματα συμβατικών υποχρεώσεων σε σχέση με τις χρονομεριστικές μισθώσεις.

Ωστόσο, στις 20 Μαρτίου του 2000 προχώρησε σε βίαιη αποβολή των χρονομισθωτών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πλευρά του Ομίλου Στέγγου πέραν της ακύρωσης των χρονομεριδίων είχε ζητήσει από τον κάθε χρονομισθωτή και την καταβολή 50 χιλ. δρχ. ως οικονομική κάλυψη των εξόδων επίδοσης της σχετικής απόφασης. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου παρέπεμψε εκ νέου την υπόθεση προς εξέταση στο Εφετείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρονομεριστική μίσθωση δεν είναι τίποτε άλλο από την αγορά ενός δικαιώματος που δίνει τη δυνατότητα να κάνει κάποιος διακοπές κάθε χρόνο σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Αγοράζοντας λοιπόν το δικαίωμα αυτό δύναται κάθε χρόνο για τα επόμενα π.χ. 50 χρόνια να πηγαίνει στο ξενοδοχείο ή στην εξοχική κατοικία της επιλογής του για μία ή περισσότερες εβδομάδες. Στη συνέχεια μπορεί και να ανταλλάξει το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή την κατοικία που έχει επιλέξει με κάποιο άλλο σε οποιοδήποτε σημείο στην Ελλάδα ή τον κόσμο. Η χρονομεριστική μίσθωση καταρτίζεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο, υποβάλλεται σε μεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο και μπορεί να μεταβιβασθεί ή να κληροδοτηθεί, ενώ η διάρκειά της ορίζεται από τον νόμο από πέντε έως εξήντα έτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή