Καθαρά κέρδη 4,1 εκατ. ευρώ ο Μαΐλλης το α΄ τρίμηνο

Καθαρά κέρδη 4,1 εκατ. ευρώ ο Μαΐλλης το α΄ τρίμηνο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ύψος των 4,1 εκατομμυρίων ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου Μαΐλλη το α΄ τρίμηνο του 2006, έναντι 5,8 εκατομμυρίων ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι ενοποιημένες πωλήσεις έφθασαν τα 94,3 εκατομμύρια ευρώ έναντι πωλήσεων 93,4 εκατ. ευρώ κατά το α΄ τρίμηνο. Η λειτουργική κερδοφορία (ebitda) για το διάστημα που εξετάζουμε ανήλθε στα 13,7 εκατ. ευρώ έναντι 16,3 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2005.

Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος Μαΐλλη υπογραμμίζει ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2006 οι ενοποιημένες πωλήσεις σημείωσαν οριακή αύξηση 1%, φθάνοντας τα 94,3 εκατ. ευρώ. Αν εξαιρέσουμε, τονίζεται στην ανακοίνωση, την επίπτωση των τιμών -οι τιμές κυρίως του χάλυβα αλλά και των πλαστικών κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου του 2006 ήταν σημαντικά χαμηλότερες από αυτές του 1ου τριμήνου του 2005- οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση σε όγκο κατά 5,3%.

Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πλαστικές ταινίες παρουσίασαν τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, κυρίως ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης λειτουργίας της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου στη Νότια Καρολίνα. Η πρώτη γραμμή παραγωγής ξεκίνησε στα μέσα του προηγούμενου έτους και σήμερα λειτουργεί σε full capacity, ενώ τον Μάιο ξεκίνησε η λειτουργία και δεύτερης γραμμής. Ο όμιλος έχει εκπονήσει και υλοποιεί ένα τριετές επιχειρησιακό πλάνο σύμφωνα με το οποίο συνδυάζονται κινήσεις ορθολογικοποίησης και επενδύσεις με στόχο οργανική ανάπτυξη 25% μέχρι το 2008. Ο όμιλος Μαΐλλη για φέτος έχει προγραμματίσει συνολικές επενδύσεις ύψους 15 εκατομμύρια ευρώ με βασικό κριτήριο τη βελτίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού και τη περαιτέρω μείωση του κόστους, έτσι ώστε η επιχείρηση να παραμένει ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο. Η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή καθαρού μερίσματος 0,06 ευρώ ανά μετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή