ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καθαρά κέρδη 4,1 εκατ. ευρώ ο Μαΐλλης το α΄ τρίμηνο

Στο ύψος των 4,1 εκατομμυρίων ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου Μαΐλλη το α΄ τρίμηνο του 2006, έναντι 5,8 εκατομμυρίων ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι ενοποιημένες πωλήσεις έφθασαν τα 94,3 εκατομμύρια ευρώ έναντι πωλήσεων 93,4 εκατ. ευρώ κατά το α΄ τρίμηνο. Η λειτουργική κερδοφορία (ebitda) για το διάστημα που εξετάζουμε ανήλθε στα 13,7 εκατ. ευρώ έναντι 16,3 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2005.

Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος Μαΐλλη υπογραμμίζει ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2006 οι ενοποιημένες πωλήσεις σημείωσαν οριακή αύξηση 1%, φθάνοντας τα 94,3 εκατ. ευρώ. Αν εξαιρέσουμε, τονίζεται στην ανακοίνωση, την επίπτωση των τιμών -οι τιμές κυρίως του χάλυβα αλλά και των πλαστικών κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου του 2006 ήταν σημαντικά χαμηλότερες από αυτές του 1ου τριμήνου του 2005- οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση σε όγκο κατά 5,3%.

Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πλαστικές ταινίες παρουσίασαν τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, κυρίως ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης λειτουργίας της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου στη Νότια Καρολίνα. Η πρώτη γραμμή παραγωγής ξεκίνησε στα μέσα του προηγούμενου έτους και σήμερα λειτουργεί σε full capacity, ενώ τον Μάιο ξεκίνησε η λειτουργία και δεύτερης γραμμής. Ο όμιλος έχει εκπονήσει και υλοποιεί ένα τριετές επιχειρησιακό πλάνο σύμφωνα με το οποίο συνδυάζονται κινήσεις ορθολογικοποίησης και επενδύσεις με στόχο οργανική ανάπτυξη 25% μέχρι το 2008. Ο όμιλος Μαΐλλη για φέτος έχει προγραμματίσει συνολικές επενδύσεις ύψους 15 εκατομμύρια ευρώ με βασικό κριτήριο τη βελτίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού και τη περαιτέρω μείωση του κόστους, έτσι ώστε η επιχείρηση να παραμένει ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο. Η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή καθαρού μερίσματος 0,06 ευρώ ανά μετοχή.